Grup infracțional organizat destructurat de inspectorii DGAF

perchezitii_politie_mascati_FInspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei cauzat bugetului de stat de o persoană care coordona un grup de 23 de firme, prin sustragerea de la plata TVA și a impozitului pe profit aferent unor importuri de produse de larg consum (obiecte de uz gospodăresc, electrocasnice, sanitare, electrice și alimentare), pentru recuperarea cărora a fost sesisat Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi.

O parte din aceste societăți tip „fantomă”, au fost înființate pe numele rudelor (soție, frate, mamă, tată, socru) coordonatorului grupului fraudulos, iar restul au avut ca asociați și administratori cetățeni bulgari sau arabi, în majoritatea cazurilor fiind ulterior cesionate către diverse persoane de diverse naționalități, neidentificabile.

Mărfurile erau importate din Turcia, China, Pakistan, India, Vietnam, S.U.A. și Hong Kong, în beneficiul real al clienților finali și erau tranzacționate scriptic succesiv între societățile controlate de cetățenii arabi, la prețuri semnificativ mai mari, fără declararea și plata TVA aferent, în scopul disimulării legăturilor dintre exportatori și beneficiarii finali ai mărfurilor, în general firme de distribuție. Din sumele transferate în conturile firmelor „fantomă”, circa 60 de milioane de lei au fost retrase în numerar de către coordonatorul grupului sau angajații săi.

În paralel, aceste firmele „fantomă” au mai fost utilizate și de către alți agenți economici, pentru înregistrarea de cheltuieli fictive (diverse prestări servicii, lucrări de construcții etc.) sau pentru preluarea stocurilor de mărfuri scriptice rezultate din vânzarea fără documente.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.