Grupare infracţională organizată, axată pe contrabandă cu ţigări, destructurată – VIDEO

tigari 22.04Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, în diferite localităţi de pe raza judeţului Maramureş, în cadrul unei acţiuni complexe, având ca obiectiv destructurarea unei grupări infracţionale organizate axată pe contrabandă cu produse accizabile din tutun de provenienţă ucraineană.

La începutul anului 2011, poliţişti de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Valea Vişeului sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, au demarat activităţi de monitorizare a unei grupări infracţionale organizate formată din aproximativ 70 de persoane, cetăţeni romani şi ucraineni, axată pe contrabandă cu ţigări de provenienţa ucraineană.

Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având roluri precise în derularea activităţilor infracţionale, în ceea ce priveşte trecerea ţigărilor peste frontieră, transportul şi depozitarea acestora în diferite locaţii şi comercializarea lor către diferiţi clienţi.

În urma monitorizării activităţii infracţionale, a rezultat faptul că aceştia au introdus ilegal în tară, prin zona de responsabilitate a I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, peste 350.000 de pachete cu ţigări (700 baxuri) de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 3.200.000 lei, din care peste 234.000 pachete de ţigări (468 baxuri) au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră în urma unor acţiuni punctuale.

Azi, 22.04.2015, începând cu ora 6.00, poliţiştii de frontieră, delegaţi de procurorul D.I.I.CO.T., au descins la 12 adrese aparţinând membrilor grupării, pe raza localităţilor Valea Vişeului, Bistra, Crasna Vişeului şi Rona de Sus din jud. Maramureş.

În urma percheziţiilor au  fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării peste 6.500 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, o staţie radio emisie-recepţie, un aparat de observare, precum şi mai multe înscrisuri care atestă implicarea celor în cauză în activităţi de contrabandă.

În prezent procurorii D.I.I.CO.T. şi poliţiştii de frontieră delegaţi de către aceştia desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.