Grupul de Inițiativă al lui Tăriceanu: Iohannis i-a jignit pe colegii care nu împărtășesc planurile conducerii PNL

Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale afirmă, într-un comunicat de presă transmis vineri AGERPRES, că președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, i-a jignit pe colegii liberali care nu „nu împărtășesc planurile de fuziune ale actualei conduceri interimare a PNL și ale forțelor politice aflate sub tutela lui Traian Băsescu”.

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

„‘PNL s-a angajat pe drumul unificării dreptei, pe un drum european și acest lucru i-a dus la disperare pe competitori’, a spus președintele interimar al PNL. Îi aducem la cunoștință domnului Iohannis că nu PNL s-a angajat pe așa-zisul drum de unificare a dreptei, ci conducerea demisionară a PNL. Îi mai reamintim că în urma rezultatelor nesatisfăcătoare de la alegerile pentru Parlamentul European, domnia sa a fost primul care și-a recunoscut vinovăția și incompetența, prezentându-și în mod onorabil demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Paradoxal, fără legitimitate și împotriva Statutului partidului, conducerea demisionară, cea care a târât PNL pe un drum politic greșit, perseverează și escaladează în eroare, împingând partidul spre dispariție”, se afirmă în comunicatul menționat.

Referitor la afirmația lui Iohannis că „liberalismul trebuie să trăiască în PNL, și nu în brațele unei formațiuni cvasi-politice hrănite de PSD”, Grupul inițiat de Tăriceanu răspunde că „fuziunea cu PDL, care avansează ca și cum ar fi fost decisă deja de Congres, va marca sfârșitul PNL și, pe cale de consecință, liberalismul va fi dat afară din casa sa construită cu 139 de ani în urmă, după care va fi înlocuit cu doctrina ‘haos’ a noului proprietar, Traian Băsescu”

„Grupul nu este ‘hrănit’ de PSD, ci de dezacordul unui important număr de liberali vizavi de planul de desființare a PNL, dirijat din umbră de mai mulți ani de Traian Băsescu și al cărui complice a devenit zilele acestea domnul Iohannis. Toate încercările Președintelui României de a-și asigura un suport politic după încheierea mandatului au eșuat și acapararea PNL pare să fi devenit ultima sa soluție. Astfel, el și oamenii lui se vor putea ascunde în spatele a 139 de ani de prestigiu liberal și vor încerca să facă uitate păcatele regimului Băsescu, care a fost renegat de electorat în două rânduri de alegeri. Din păcate, acest pericol nu a fost sesizat de un număr de colegi din PNL, printre care se află și președintele interimar”, se afirmă în comunicatul Grupului de Inițiativă.

De asemenea, referitor la susținerea lui Iohannis că alături de Tăriceanu au mers oameni care fie au părăsit partidul, au fost dați afară sau au „frustrări”, Grupul de Inițiativă menționează că primarul sibian „nu poate înțelege sentimentele de nemulțumire profundă pe care le încearcă un adevărat liberal când vede cum PNL este dirijat spre dispariție”. „Domnia sa nu spune că liberalii excluși din PNL de Crin Antonescu au suferit această sancțiune tocmai pentru că s-au opus politicii aventuriere a conducerii demisionare. Domnia sa nu spune că o serie de colegi liberali au plecat de bunăvoie din PNL, tocmai pentru a salva de la dispariție liberalismul sub acoperișul unui alt partid care să continue ceea ce nici comuniștii nu au reușit să distrugă”, se arată în comunicat.

„Amenințările voalate legate de excluderi viitoare din PNL pentru delictul de opinie contrară conducerii demisionare nu fac decât să confirme că viitorul congres nu este chemat să analizeze erorile care au dus la eșecul din alegeri și nici să dezbată direcția viitoare a PNL, ci că are un singur obiectiv, acela de a adopta o politică anti-liberală dirijată de la
Cotroceni. Cu același prilej, domnul Klaus Iohannis a afirmat că nu dorește revenirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL, opinie clar exprimată și care elimină pretextele ipocrite invocate până mai ieri de nerespectare a prevederilor statutare de către fostul premier liberal. Nu credem că miră pe nimeni teama domnului Iohannis de competiție reală la viitorul congres, pentru că în asemenea împrejurări victoria nu se câștigă doar cu o statură atletică, cu excluderi, cu amenințări sau etichetări”, se mai arată în comunicatul Grupului de Inițiativă.

AGERPRES

agerpres jurnal

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.