Guvernul de la Kiev aprobă instituirea stării de urgență în sectorul energetic

gggGuvernul de la Kiev a aprobat miercuri proiectul de lege ce prevede instituirea stării de urgență în sectorul energetic al Ucrainei, documentul fiind trimis spre aprobare Radei Supreme (parlamentul), informează agenția de presă ucraineană Unian.

În același timp, executivul ucrainean a adoptat un text de lege ce permite atragerea investitorilor europeni și americani pentru modernizarea și exploatarea sistemului de gazoducte al Ucrainei.

Ambele proiecte de lege au fost elaborate în regim de urgență la cererea premierului Arseni Iațeniuk, precizează agenția citată.

Unian amintește că, după ce Rusia a încetat la 16 iunie livrările de gaz către Ucraina, premierul Iațeniuk a dat ordin Ministerului Energiei și Combustibilului, precum și Ministerului Justiției să pregătească un proiect de lege privind instituirea stării de urgență în sectorul energetic al țării. ‘Trebuie să ne pregătim pentru ceea ce este mai rău’, afirma Arseni Iațeniuk.

Luni dimineața, Rusia a ‘redus la zero’ livrările de gaze către Ucraina, decizia Moscovei intervenind după eșecul negocierilor desfășurate duminică în capitala ucraineană și după ce expirarea ultimatumului dat Kievului pentru achitarea datoriei sale de 4,5 miliarde de dolari.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.