Guvernul nu va introduce taxe pe achiziția mașinilor second-hand

Consilierul județean PSD, Sorin Șunea a declarat că nu va fi nicio taxă de înmatriculare și nicio taxă împotriva mașinilor second-hand. Potrivit alesului județean, Guvernul României va avea o politică de stimulare a achiziției de mașini cu grad scăzut de poluare, pentru că poluarea afectează sănătatea tuturor și, în primul rând, sănătatea copiilor noștri.

”Nu va fi nicio taxă pe achiziția de mașini second-hand. Guvernul va  continua politicile  de stimulare a achiziției de mașini noi, cu grad scăzut de poluare. Trebuie, însă, să avem o politică foarte clară împotriva poluării, pentru că toți copiii noștri respiră aerul acestei țări. Și trebuie să avem o politică împotriva accesului în trafic a autovehiculelor nesigure din punct de vedere tehnic, acest lucru fiind important pentru viața noastră”, a conchis Sorin Șunea.

Consilierul județean a subliniat faptul că există și mașini second-hand cu grad scăzut de poluare, care nu periclitează siguranța participanților la trafic. ”La fel ca și cetățenii din alte state, precum SUA sau Germania, este bine ca cei mai mulți dintre români să aibă ca primă opțiune achiziția unei mașini noi, produsă la noi în țară. Acest lucru nu poate fi reglementat, dar merită încurajat. Fiecare mașină produsă la noi în țară înseamnă locuri de muncă, venituri mai mari, școli și spitale mai bune”, a subliniat consilierul județean Sorin Șunea.

 Biroul de presă al PSD Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.