Guvernul reduce posturile în Ministerul Sănătății și ANAP pentru a asigura sustenabilitatea financiară a României

Guvernul reduce posturile în Ministerul Sănătății și ANAP pentru a asigura sustenabilitatea financiară a României

Guvernul României a aprobat vineri o Hotărâre pentru modificarea şi completarea HG nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii. Această modificare aliniează structura organizatorică a ministerului cu prevederile Legii 296/2023, care vizează măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare pe termen lung a României.

Conform noii organigrame, Ministerul Sănătăţii va avea 416 posturi, excluzând demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului. Dintre cele 7 funcţii de demnitari, vor fi desfiinţate două funcţii de secretar de stat şi cabinetele lor, precum şi 4 funcţii contractuale de execuţie. Totodată, se va reduce o funcţie de secretar general adjunct.

În plus, numărul maxim de posturi pentru unităţile aflate în subordinea sau sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, finanţate integral de la bugetul de stat, va fi redus cu 365 de posturi.

Guvernul a aprobat și o Hotărâre pentru modificarea şi completarea HG nr. 634/2015 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP). Conform noii hotărâri, organigrama ANAP va fi ajustată în conformitate cu Legea 296/2023. Posturile vacante vor fi desfiinţate, iar numărul funcţiilor de conducere va fi ajustat astfel încât să reprezinte 8% din totalul posturilor instituţiei.

Prin aplicarea acestui act normativ, numărul total de posturi în cadrul ANAP va fi redus de la 410 la 363, excluzând demnitarul şi cabinetul său, iar numărul funcţiilor publice de conducere va fi stabilit la 29.

Aceste măsuri sunt parte a eforturilor guvernamentale de a asigura o gestiune financiară responsabilă și sustenabilă a resurselor publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.