Guvernul României finanțează cinci proiecte în Bârsana, cu o valoare de peste 11,5 milioane de lei

Cinci contracte de finanțare pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, au fost semnate vineri, 23 martie, la sediul Primăriei Bârsana, în cadrul ședinței de Consiliu Local, la care a participat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Cel mai important proiect este cel privind obiectivul de investiții ”Extindere rețea de apă în comuna Bârsana, județul Maramureș”, unde finanțarea acordată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) pe PNDL2 este în sumă de 8.568.258, valoarea totală a investiției fiind de 8.817.39 lei. Un al doilea contract care a fost semnat la Bârsana, unde finanțarea este de 989.000 lei dintr-un total de 1.059.800 lei privește ”reabilitarea și extinderea corpului 2 de la Școala Gimnazială Mircea Vulcănescu”. Al treilea contract finanțat cu 918.394 lei din totalul de 1.084.179,66 lei se referă la realizarea obiectivului de investiții ”construire pod peste Râul Iza în localitatea Bârsana”. 700.000 de lei din totalul investiției de 768.800 lei se acordă de MDRAP, prin PNDL2, pentru ”reabilitarea corpului 1 de la Școala Gimnazială Mircea Vulcănescu”. Cel de-al cincilea proiect care a primit finanțare în Bârsana, de la Guvernul României este pentru ”reabilitarea dispensarului uman”, suma acordată fiind de 530.000 de lei dintr-un total de 596.300 lei.

Primarul comunei Bârsana, Tedor Ștefanca a arătat Programul Național de Dezvoltare Locală a reprezentat foarte pentru comunitatea pe care o reprezintă. Astfel, pe PNDL1 au fost finanțate, la finalul anului 2015, două poduri. Unul a fost construit în localitatea Barsana, în zona Valea Slatinei, în valoare de 570.000 de lei, iar cel de-al doilea s-a realizat în localitatea Nănești, zona Gura Văii – Belți, cu o valoare de aproximativ 565.000 de lei, ambele investiții fiind finalizate în anul 2016.

”După construcția celor două poduri care ajută foarte mult locuitorii din Bârsana și Nănești am semnat vineri, la sediul Primăriei, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea și a întreg Consiliului local al comunei Barsana, cele cinci contracte de finanțare pentru comuna noastră. Proiectele au fost aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Mă bucur că am reușit, într-o perioadă relativ scurtă de la preluarea mandatului, să aducem finanțări atât de necesare pentru dezvoltarea comunei noastre. Mulțumesc, în numele administrației publice locale și al locuitorilor comunei Barsana, atât președintelui Consiliului Județean, cât și parlamentarilor Liviu Marian Pop și Gheorghe Șimon pentru susținere și pentru că au înțeles adevăratele probleme ale comunității. Avem încă foarte multe de recuperat, dar acest început ne dă speranță și putere că vom reuși să dezvoltăm comuna, să rezolvăm toate problemele comunității din Bârsana. Doresc să felicit și să mulțumesc întregului Consiliu Local, dar și viceprimarului Ioan Bologa pentru susținerea acestor proiecte”, a declarat primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca.

Gabriel Zetea: Aceste proiecte trebuie finalizate la fel de repede ca și construcția podurilor finanțate pe PNDL1

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a declarat că Programul Național de Dezvoltare Locală, promovat de Guvernul României prin MDRAP, este cel care dă șansa comunităților mici să realizeze proiecte la care, în urmă cu câțiva ani, nu ar fi văzut nicio soluție de finanțare. ”Am participat, încă din anii 2013 – 2014, din calitatea de vicepreședinte al Consiliului Județean la acel moment, la semnarea a numeroase contracte de finanțare în Maramureș, pe PNDL1, iar acum finanțările vin pe PNDL2. Încerc să îmi fac timp să discut cu fiecare comunitate în parte, deoarece consider că este extrem de important să avem o legătură mai strânsă între Consiliul Județean și consiliile locale. De la județ nu poți ști fiecare problemă cu care se confruntă comunitățile locale, fapt pentru care am ales să fac vizite în teren, să aflu informațiile direct de la sursă. La Bârsana există o conducere tânără, însă am încredere atât în primarul Teodor Ștefanca, cât și în viceprimarul Ioan Bologa, care luptă împreună pentru binele tuturor locuitorilor din Bârsana. Faptul că s-au semnat cinci contracte mari, cu o valoare de peste 2,5 milioane de euro este un lucru extrem de important, dar lucrurile bune trebuie să continue. Și este necesar ca aceste cinci proiecte să fie realizate la fel de repede ca și construcția celor două poduri. Am o mare satisfacție când văd că demersurile serioase ale administrației locale sunt atât de rapid promovate și introduse la finanțare”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.