HACKERII ISLAMIŞTI au atacat SITE-UL postului TV unde lucra jurnalista care a lovit imigranţi

jurnalista-lovind-imigrantiUn atac cibernetic a avut loc la postul de televiziune ungar N1 TV, unde era angajată femeia cameraman care a lovit imigranții la locul de adunare a refugiaților de la Roszke, potrivit RomaniaTV.

Hackerii au atacat serverele și site-ul postului de televiziune ungar Nemzeti 1 și au șters tot conținutul site-ului, arhivei și toată corespondența, informează un comunicat remis vineri Agerpres de redactorul-șef al N1 TV, Szabolcs Kisberk.

Atacul, care a avut loc joi seara, a provenit de la o adresă IP din Turcia, iar responsabilitatea a fost asumată de Fallaga Team, un grup tunisian islamist de hackeri.

Comunicatul citat amintește că acțiunile fostei angajate a postului de televiziune au fost condamnate de către editori, iar contractul acesteia de muncă a fost reziliat imediat după ce a apărut filmarea în care femeia lovea imigranții.

În pofida acestui fapt, postul de televiziune a primit zeci de amenințări, fosta angajată a fost și ea amenințată cu moartea, și chiar au fost și amenințări că sediul televiziunii va fi aruncat în aer și că familiile editorilor vor fi ucise.

În urma acestor amenințări, editorii postului au sesizat procurorii.

Jurnalista şi-a cerut scuze

Poliția a interogat-o în calitate de suspect pe femeia cameraman care apare în înregistrări video distribuite pe internet și în care se poate vedea cum îi lovește cu piciorul sau le pune piedică refugiaților.

Operatoarea a explicat vineri că se panicase și și-a exprimat regretul pentru gestul său. „Când mă uit astăzi la înregistrare, nu mă recunosc. Regret sincer ce am făcut. Îmi asum responsabilitatea”, a declarat această operatoare de televiziune, Petra Laszlo, într-o scrisoare publicată pe site-ul cotidianului ungar Magyar Nemzet.

„M-am panicat. Nu sunt o operatoare de televiziune rasistă și fără inimă”, a spus femeia în vârstă de 40 de ani, care a fost audiată joi seară de poliție în cadrul unei anchete penale deschisă de justiția ungară.

„Mă pregăteam să filmez, când sute de imigranți au rupt un cordon de poliție. Unul dintre ei s-a izbit de mine și m-am panicat”, a explicat ea în scrisoarea deschisă, prima luare de poziție după incident. „Ca mamă, îmi pare extrem de rău că soarta a vrut să-mi iasă în cale un copil, iar eu să nu-mi dau seama”, a adăugat ea, subliniind că „nu este ușor să iei decizii bune când ești în stare de panică”.

„Sunt în stare de șoc, din cauză a ceea ce am făcut, dar și din cauză a ceea ce mi s-a întâmplat”, a subliniat operatoarea.

Un ‘zid al rușinii’ pe Facebook, care include fotografii, imagini video și comentarii cu privire la incident, a primit susținerea a mii de internauți.

„Nu merit nici vânătoarea de vrăjitoare la care am fost supusă, nici calomniile, nici amenințările cu moartea. Sunt doar o femeie, în prezent mamă în șomaj, care a luat o decizie proastă într-un moment de panică”, a adăugat ea.

Poliția din Budapesta a anunțat joi pe site-ul său că femeia a fost reținută și interogată ca suspectă, dar nu a fost menținută în detenție.

Anterior, în cursul zilei de joi, procurorul din Szeged a deschis o anchetă în cazul femeii cameraman. Parchetul a primit plângeri că femeia, care lucra pentru postul online N1, a fost violentă cu mai mulți imigranți, printre care și copii, la un punct de adunare a refugiaților de la Roszke, a declarat Sandor Toro, procurorul adjunct din județul Csongrad.

Potrivit MTI, partidele de opoziție Coaliția Democrată și Dialog pentru Ungaria au înaintat plângeri penale împotriva fostei angajate a postului tv. Postul N1, care este afiliat formațiunii naționaliste radicale de dreapta Jobbik, a anunțat că femeia cameraman a fost concediată și că, din punctul său de vedere, consideră cazul închis.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.