HAOS la ANAF: Mâine se întrerupe lucrul și se va cere demisia șefului Agenției

anaf cristal

Angajații din direcțiile de Finanțe și finanțiștii din primării întrerup, joi, lucrul între orele 11.00 și 14.00, acuzând un comportament abuziv al președintelui ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, și cerând demisia acestuia, anunță Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex.

Alianța sindicală anunță o acțiune de protest în fața Ministerului Finanțelor și ANAF, ce va avea loc joi, între orele 11.00 – 14.00.

Pe perioada acțiunii desfășurate în București, finanțiștii din toată țara vor întrerupe lucrul cu publicul și vor protesta în fața administrațiilor județene ale finanțelor publice.

Acțiunea, denumită „Marșul Demnității”, este menită „să atragă atenția asupra consecințelor grave ale comportamentului abuziv al președintelui ANAF, având ca solicitare demiterea domnului Gelu Ștefan Diaconu”, se arată în comunicatul Sed Lex.

Reprezentanții alianței susțin că președintele ANAF se răzbună pe angajații care, în 3 noiembrie, au oprit lucrul, cerând majorarea salariilor și reclamând că salariile celor din Ministerul de Finanțe și ANAF au crescut printr-o Ordonanță a Guvernului adoptată ”pe ascuns”.

„Chiar în acest moment, în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, condusă de domnul Gelu Ștefan Diaconu, ne aflăm în fața unui abuz fără precedent, prin care legea bunului plac înlocuiește legea în vigoare. Dacă acțiunea de pedepsire și răzbunare îndreptată împotriva celor care au avut curajul să protesteze în data de 3 noiembrie 2015 nu va fi exemplar pedepsită de instituțiile statului, toți salariații ANAF vor înțelege că bunul plac al celor care ne conduc este mai presus de lege”, spun reprezentanții Sed Lex.

Aceștia au mai arătat, într-un comunicat de marți, că președintele ANAF a dispus, chiar în timpul organizării examenelor de promovare a funcționarilor publici din cadrul direcțiilor regionale ale finanțelor publice, schimbarea locurilor de desfășurare și a membrilor comisiei constituite cu avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și crearea unei comisii centralizate la nivel regional, încălcând flagrant prevederile HG nr. 611/2008 privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici.

Astfel, foarte mulți participanți la examene ar trebui să se deplaseze între 100 și 200 km, pe propria cheltuială, ceea ce duce și la destabilizarea funcționării instituțiilor în care își desfășoară activitatea, urmând ca pentru două – patru zile un număr de 3.200 de persoane să migreze între orașe, spune Sed Lex.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.