Harta care îți arată de unde vine numele tău de familie. Românii își pot afla acum originea

Cât de des întâlnit este numele meu în România? Mulți români își pun această întrebare. Ei bine, acum pot afla, după ce a apărut harta numelor de familie din România! Acest lucru a fost posibil cu ajutorul unui român care lucrează în domeniul IT și care a creat harta numelor din România.

Chiar dacă ai un nume destul de rar întâlnit în România, acum te poți convinge singur cât este, de fapt, de rar și în ce regiuni se mai regăsește numele tău de familie. Harta interactivă a numelor din România a fost realizată de Florin Lipan, dezvoltator software în Germania. Absolvent al Universității Politehnica din Cluj, când a lansat platforma, el era angajat al companiei Blacklane pe postul de Lead Backend Developer (Ruby).

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Spre exemplu, numele dezvoltatorului platformei respective se regăsește în general în Dobrogea, puțin în Moldova și mai ales în București. Platforma nume.ottomotor.ro este foarte ușor de folosit. Se scrie doar numele în spațiul destinat căutării, apoi numele cătat de tine apare pe harta interactivă creată de român.

”Acest proiect vrea să cartografieze frecvența numelor de familie românești, raportată la diferite zone ale țării. Proiectul indexează 2.700.000 de nume de persoane din 3.800 de localități și conține 130.000 de nume de familie diferite”, a scris pe platforma numelor de familie.

Dar care este cel mai des întâlnir nume în România? Ei bine, potrivit statisticilor, Popa este cel mai comun nume de familie din România. Nu mai puțin de 21508 de familii îl poartă, fiind întâlnit în 1873 de localități de la noi din țară. Pe locul 2 regăsim numele de Popescu, la 18808 de familii, distribuit în 1477 de localități, iar pe locul 3 se situează Pop. Acesta este numele a 15179 de familii, distribuite în 882 de localități.

Pe ultimul loc în topul 100 cele mai des întâlnite nume de familie din România se regăsește Stănescu, care este purtat de 3436 de familii, distribuite în 540 de localități din țara noastră.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.