Harta creierului – Ce este şi cum te poate ajuta în viaţa de zi cu zi

Cu toţii ne dorim să avem o viaţă activă şi abundentă, astfel că vom încerca permanent să ne folosim propriile resurse pentru a funcţiona la parametri noştri optimi. Se ştie faptul că deţinem capacitatea de a atinge cote înalte pe orice nivel de performanţă, organismul uman fiind înzestrat cu mecanisme multiple. Însă, din varii motive, de cele mai multe ori, nu ştim cum să ne descoperim abilităţile şi capacităţile, cum să le gestionăm şi cum să le valorificăm. În acest sens, ne poate fi de mare ajutor, o evaluare inovativă a activităţii cerebrale, în urma căreia vom descoperi ariile de care ne putem folosi, precum şi pe cele care necesită stimulare şi ajutor.

BrainMap

Investigaţia BrainMap constă în înregistrarea activităţii cerebrale, prin efectuarea unei electroencefalograme cantitativă complexă. BrainMaps va procesa toate datele care măsoară activitatea cerebrală pe fiecare arie. Astfel, pot şi depistate abilităţile speciale cu care eşti înzestrat, precum şi cauzele care conduc la manifestarea anumitor afecţiuni, de la cele organice, până la tulburările psihice şi dezechilibrele neurologice. Obţii astfel o prezentare concretă a activităţii care se înregistrează la nivelul creierului, terapeutul putând stabili o schemă de intervenţie personalizată, potrivită profilului tău cerebral.

Terapia prin neurofeedback

Odată efectuată electroencefalograma, se va putea acţiona asupra problemelor şi dezechilibrelor depistate, aplicându-se terapia prin neurofeedback. Creierul va fi activat printr-o serie de stimuli care au rolul de a îmbunătăţi activitatea cerebrală, cu scopul de a favoriza vindecarea, recuperarea sau performanţa. Această terapie reprezintă un cumul de antrenamente cerebrale, care au drept factori stimulativi imaginea, sunetul, lumina şi respiraţia, o împletire între tehnicile NFB, PBM şi CIC.

Beneficiile diagnosticării BrainMap şi ale terapiei prin neurofeedback

Acest tip de terapie acţionează direct asupra creierului, stimulându-l să îşi îmbunătăţească activitatea pe diferite arii specifice. Se poate aplica atât în cazul problemelor survenite la nivel organic, cât şi asupra dezechilibrelor psihice şi al tulburărilor emoţionale. De asemenea, este o modalitate eficientă prin care se poate îmbunătăţi performanţa fizică, abilitatea de concentrare, memorare şi învăţare. În urma efectuării BrainMap, terapeutul va şti ce tip de terapie este necesară pentru a se produce modificarea activităţii cerebrale de care va fi nevoie. BrainMap îţi va fi de mare ajutor, favorizând un nivel de trai optim, prin stimularea capacităţii cerebrale, în vederea vindecării şi reechilibrării, precum şi prin depistarea abilităţilor speciale şi valorificarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.