HCM Baia Mare – Corona Brașov, „finala” din semifinale sâmbătă, de la ora 11:00

ada-Nechita-MediafaxSorţii au decis ca ambele echipe să se afle pe aceeaşi parte de tablou, în condiţiile unei trageri care n-a mai fost dirijată, adică n-au mai fost desemnaţi capi de serie. Motivul pentru care Baia Mare – Braşov s-a transformat într-o rivalitate în sezonul 20132014 ţine în primul rând de distribuţiile combatantelor. Atât Baia Mare, cât şi Braşov au transferat în vara trecută handbaliste de la defuncta Oltchim, grupare cu care au ajuns departe în Champions League. HCM le are la dispoziţie pe Paula Ungureanu, Ada Nechita sau Valentina Ardean, în timp ce Corona a pus mâna pe Aurelia Brădeanu.

„Cupa României este o competiţie diferită faţă campionat, dar şi într-un meci amical dacă ar fi să jucăm cu Baia Mare vrem să câştigăm. Atât Liga Naţională, cât şi Cupa României au importanţa lor. Din punct de vedere sportiv, nu te poţi prezenta la o întrecere fără să câştigi. Nu avem o presiune deosebită asupra noastră, bănuiesc că presiunea este mai mare la HCM Baia Mare. Întâlnim un adversar puternic, dar cred că şansele sunt egale”, a afirmat Burcea.

Dacă echipa din Braşov încearcă să obţină măcar un trofeu din confruntarea cu Baia Mare, în schimb, în tabăra HCM-ului obiectivele sunt clare: Cupa şi Campionatul! Mai importantă pare a fi însă Liga Naţională. „Obiectivul este să câştigăm ambele trofee, dar valoric, mai important este campionatul. Ne dorim foarte mult să jucăm în Champions League, toate eforturile se fac pentru acest lucru”, a concluzionat Buceschi.

De remarcat faptul că semifinala HCM Baia Mare – Corona Braşov este o reeditare a finalei de anul trecut, câştigată de gruparea maramureşeană. În cealalată semifinală se vor înfrunta SCM Craiova şi HCM Roman, cu începere de la ora 13:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.