HCM învinge CSM Ploiești și se califică în sferturi

270416croHCM Baia Mare a învins cu 29-27 echipa CSM Ploiești în deplasare în optimile Cupei României, în urma unui joc în care handbalistele lui Aurelian Roșca au avut avantaj de maximum nouă goluri. Ionica Munteanu în zi foarte inspirată și Lois Abbingh cu poftă de gol (a fost golghetera partidei cu opt goluri) au fost doar două dintre atuurile pe care a mizat HCM pentru calificarea în sferturile Cupei României.

Băimărencele încep în forță partida și, după patru minute de joc, este 0-4. Primul gol al gazdelor este înscris în minutul 4, pentru 1-4. Handbalistele lui Hrupec se agață de adversar și se apropie la un singur gol în mai multe rânduri (4-5, min. 8; 7-8, min. 13; 8-9, min. 14), fără să reușească vreodată egalarea. Băimărencele refac, la mijlocul primului act, cea mai mare diferență: 8-12. Ploieștencele speculează din nou clipele de relaxare ale vicecampioanelor și se apropie încă o dată: 12-13 cu 10 minute înainte de pauză. Scor la care Hrupec solicită time out, iar în minutul 23 CSM-ul egalează la 13. Răspunsul băimărencelor este cât se poate de clar și de prompt: patru goluri consecutive și este 13-17 în minutul 27. Prima repriză se termină la scorul de 15-18.

Și începutul actului secund, ca și debutul meciului, aparține HCM-ului, gazdele reușind doar două goluri în primele 10 minute, în timp ce băimărencele punctează de cinci ori. Astfel, în minutul 40 este 17-23. Time out solicitat de Aurelian Roșca și Do Nascimento ia misiunea finalizării pe cont propriu în următoarele șase minute, înscriind de trei ori consecutiv și stabilind cel mai mare avantaj pentru HCM: 17-26. Vicecampioanele se relaxează prematur și gazdele nu iartă, recuperând din handicap: de la 20-28 (scor înregistrat în minutul 50), ploieștencele punctează de șase ori la rând, astfel încât – cu trei minute înainte de fluierul final – băimărencelor le mai rămân doar două goluri avans (26-28). Marin înscrie pentru 26-29 în minutul 59 și consfințește victoria pentru HCM, scorul final al partidei fiind stablit de Tivadar: 27-29.

HCM se califică astfel în sferturile Cupei României, urmând să-și afle adversarul în 4 mai, atunci când va avea loc tragerea la sorți la sediul FRH. Băimărencele sunt cele care au câștigat cele mai recente trei ediții ale Cupei României, câștigând trofeul în 2013, 2014 și 2015.

CSM Ploiești – HCM Baia Mare 27-29 (15-18)
Sala sporturilor ”Olimpia”; optimile Cupei României;
Au arbitrat: Georgian Băducu și Răzvan Voicu (Buzău);
Observator FRH: Radu Chirvase (București);

Aruncări de la 7m: 6-6 (transformate 5-5, au ratat Dmitrovic, respectiv Vizitiu);
Minute de eliminare: 2-12;

CSM Ploiești: Șerban (6 intervenții), Tatalovic (1), Ifrim – Dmitrovic 7, Tivadar 6 (4 din aruncări de la 7m), Farcău 4, Shutska 2, Sheiko 2, Balaban 2, Tudor 2, Chiricuță 1 (1), Florea 1, Vasilescu, Carașol, Mitrescu. Antrenori: Neven Hrupec – principal și Daniel Gheorghe – secund;

HCM Baia Mare: Munteanu (17 intervenții, a apărat inclusiv o aruncare de la 7m), Dumanska – Abbingh 8 (5 din aruncări de la 7m), Ardean Elisei 5, Do Nascimento 5, Tătar 4, Marin 3, Vizitiu 2, Szucs 1, Pineau 1, Geiger. Antrenor: Aurelian Roșca. Director tehnic: Ioan Băban.

sursa:hcmbaiamare.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.