„Hora la Prislop” – 2014

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş împreună cu Consiliul Local Borşa, Primăria Oraşului Borşa şi Serviciul Cultură Borşa, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi cu Centrul Cultural „Bucovina” Suceava organizează, duminică 17 august 2014, Festivalul interjudeţean de folclor    „Hora la Prislop” – ediţia XLVI.

Hora la Prislop este o prelungire a sărbătorilor dacilor numite „Nedei” prin care aceştia obişnuiau  ca,  în vârfuri de munte, să-şi sărbătorească victoriile în bătălii. Mai târziu, în Evul Mediu, aceste „Nedei” s-au transformat în adevărate târguri între maramureşeni, bucovineni şi ardeleni.

În 1968, etnologul Nicoară Timiş – originar din Borşa – a propus autorităţilor vremii reluarea acestor Nedei prin „Hora de la Prislop”, care a reuşit să adune anual mii de participanţi. Ca în fiecare an, şi la ediţia din 2014 vor participa formaţii artistice şi ansambluri folclorice din cele trei judeţe: Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

Programul complet click aici.PROGRAM FINAL HORA LA PRISLOP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.