Hotelierii, încurajați să își dezvolte afacerea

Dezvoltarea turismului este una dintre cele mai importante priorități ale Guvernului Ponta. Pentru a veni în sprijinul celor care desfășoară astfel de activități, hotelierii ar putea beneficia de o serie de facilități fiscale. Una dintre acestea este reducerea impozitului pe profit, precum și a contribuțiilor sociale.

Potrivit proiectului, se are în vedere acordarea unor garanții din partea statului pentru credite de investiții. ”Discutăm despre stimularea investițiilor în turism. Avem o țară foarte frumoasă, care cuprinde regiuni axate pe păstrarea datinilor și tradițiilor. Costumele populare sunt vii și admirate de toți turiștii care ajung în România. Ne dorim ca în viitor să crească numărul locurilor de cazare, precum și diversificarea serviciilor de agrement. Odată dezvoltate aceste paliere, numărul turiștilor va crește, ceea ce automat va duce la creșterea consumului, dar și la crearea numărului locurilor de muncă”, este de părere senatorul de Maramureș Liviu Marian Pop.

 

Încurajați să investească în turism, hotelierii au posibilitatea să ofere servicii la fel cu cele din Uniunea Europeană. Facilitățile fiscale se vor acorda odată cu publicarea proiectului în Monitorul Oficial și se va încheia la finele anului 2020 Pentru întreprinderile mari una dintre condițiile principale pentru finanțare este ca acestea să fie funcționale pentru o perioadă de cel puțin cinci ani de la data finalizării  proiectului, iar în cazul IMM-urilor acestea trebuie să opereze pe o perioadă de trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.