Hoții și-au găsit nașul. Furturi soluţionate de poliţişti!

hot-prinsÎn urma activităţilor de cercetare şi verificare efectuate, poliţiştii au identificat o băimăreancă de 26 de ani, bănuită de comiterea mai multor furturi.

În perioada ianuarie – aprilie a.c., tânăra ar fi sustras mai multe portmonee din poşetele unor persoane care se aflau în incinta unui spital sau în diverse magazine de pe raza municipiului Baia Mare, cauzând un prejudiciu în valoare de 1 900 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt.

Acest gen de infracţiuni se comit de regulă într-un spaţiu restrâns, favorizat de aglomeraţie. Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunilor de furt din buzunare şi genţi, poliţiştii vă recomandă:

  • să evitaţi pe cât posibil aglomeraţiile şi să vă supravegheaţi în permanenţă poşetele/borsetele;
  • să nu aşezaţi niciodată portmoneele deasupra cumpărăturilor, la vedere;
  • să nu păstraţi bani, acte sau telefoane în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi mai tentante pentru hoţi;
  • să vă feriţi de priviri indiscrete când scoateţi bani de la bancomat, când faceţi diverse plăţi sau cumpărături;
  • când staţi la rând pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi sau nu permiteţi să fiţi înghesuit. Hoţii pândesc victima, observă locul unde aceasta ţine banii, telefonul sau alte bunuri de valoare şi vor profita de primul moment de neatenţie.

Poliţiştii continuă cercetările şi în cazul unui sighetean, bănuit că ar fi sustras o bicicletă din rastelul unui magazin comercial din municipiul Sighetu Marmaţiei.

Ieri dimineaţă, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă cu privire la comiterea unui furt de bicicletă. O femeie domiciliată în Sighetu Marmaţiei a declarat că i-a fost furată bicicleta lăsată asigurată, în rastelul din faţa unui magazin comercial din municipiu.

La scurt timp de la sesizare, în urma activităţilor efectuate, poliţiştii au identificat un sighetean bănuit de comiterea faptei. Bicicleta a fost recuperată şi restituită păgubitei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

foto:arhiva

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.