HREANUL – Aliatul plămânilor sănătoși și inamicul cancerului!

HREANUL, cunoscut drept un condiment picant care însoțește diverse feluri de mâncare, este folosit de secole în Europa și ca plantă medicinală. Rădăcina este bogată în vitamina C, iar marinarii o luau cu ei în călătoriile lungi pentru a preveni scorbutul.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Hreanul este folosit atât în bucătărie, cât și în medicina tradițională, fie ca extract, fie sub formă uscată sau sub formă de rădăcină proaspătă. Conține de 2 ori mai multā vitamina C decât lămaia, vitaminele din grupul B și minerale, printre care potasiu, calciu, fier și fosfor.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Originar din Europa, era folosit pentru a trata infecțiile urinare, afecțiunile renale, durerile articulare, problemele respiratorii, artrita și întinderile musculare.

Aliat pentru sănătatea plămânilor
Hreanul este un aliat pentru sănătatea plămânilor. Este util în cazul răcelii, gripei și în alte probleme de respirație. Acesta poate fi asemănat cu un antibiotic ce are scopul de a trata infecțiile sinusale și bronșita.

Inamicul cancerului
O serie de studii confirmă faptul că unele dintre substanțele conținute de hrean au efect anticancer. Concret, este vorba despre glucozinolații și izotiocianații din rădăcina de hrean, care pot inhiba proliferarea celulelor canceroase.

În plus, unii compuși din hrean, cum ar fi sinigrina, pot acționa ca antioxidanți, având capacitatea de a combate efectele radicalilor liberi. Este util în prevenirea maladiilor canceroase ale colonului, plămânilor și stomacului.

Peroxidaza, o alta enzimă conținută de rădăcina de hrean, ajută la prevenirea afecțiunilor maligne ale pancreasului.

Alte utilizări medicinale
Hreanul stimulează apetitul și secrețiile digestive, înlesnind digestia grăsimilor animale și vegetale.

Specialiștii tradiționaliști în medicină naturală îl prescriau în tratamentul litiazei renale și al retenției de urină, datorită puternicelor sale calități diuretice.

Hreanul se folosește pentru tratarea infecțiilor urinare și a retenției de lichide.

Proprietatea lui de a stimula transpirația îl recomandă ca remediu pentru scăderea temperaturii.

Conținutul lui mare de vitamina C, acțiunea antibacteriană și calitățile expectorante îl recomandă pentru tratarea tusei și a bronşitelor.

Are efect revulsive – produce încălzirea și înroșirea temporară a pielii, fiind util în tratarea afecțiunilor dureroase precum artrita și guta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.