I.S.U. Maramureș: EXERCIȚIU VALEA VASERULUI

Pompierii din cadrul Secției Vișeu de Sus au desfășurat ieri, 22.06., un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pe Valea Vaserului. În cadrul exercițiului a fost simulat un incendiu la fondul forestier. Exercițiul a fost desfășurat în cooperare cu Ocolul Silvic, R.G. Holz Company S.R.L. și Mocănița din Vișeu de Sus.

I.S.U. Maramureș a participat la acest exercițiu cu 1 motopompă remorcabilă, o motopompă transportabilă, 5 subofițeri și un ofițer. Din cadrul R.G. Holz Company, Ocolul Silvic Vișeu de Sus și Mocănița au participat 20 de persoane.  De menționat faptul că R.G. Holz Company are pregătite 3 drezine , care pot  fi folosite pentru transportul victimelor pe targă, în eventualitatea producerii unor situații de urgență, care implică transportul victimelor,  pe Valea Vaserului.

Prin intermediul acestui exercițiu s-au verificat:

– posibilitatea și modul de transportare a victimelor de pe Valea Vaserului;

– modul de intervenție în cazul producerii unui incendiu la pădure în această zona greu accesibilă tehnicii de intervenție;

– cooperarea cu forțele implicate în exercițiu și nu în ultimul rând, comunicarea cu dispeceratul integrat, având în vedere faptul că pe Valea Vaserului semnalul GSM este foarte slab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.