IADUL alb a îngropat România: Autostrăzi și drumuri importante sunt închise din cauza zăpezii

zapadaCompania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că din cauza ninsorii și a viscolului puternic, vizibilitatea pe drumul național DN 2C, între localitățile Tovărășia – Amara, km 48+000 – km 73+500, și DN 2A, între localitățile Malu – Slobozia, km 16+700 – km 62+000, este sub 25 de metri. Astfel, CNADNR SA, împreună cu Poliția Rutieră, pentru siguranța participanților la trafic, a dispus închiderea circulației pe aceste sectoare de drum.

UPDATE 10:50 Potrivit ISU Dolj, la această oră localităţile Rast, Dăbuleni, Călăraşi, Măceşu de Sus, Preajba de Pădure, Brabova sat Veleni şi Botoşesti Paia, nu au energie electrică. Opt echipe din cadrul CEZ lucrează pentru remedierea defecţiunilor. În plus, echipele de pompieri acţionează pentru degajarea copacilor căzuţi astfel: Detaşamentul 1 Pompieri Craiova, acţionează pentru degajarea unui copac pe strada Nicolae Iorga, în dreptul bl. A38; Detaşamentul 2 Pompieri Craiova, acţionează pentru degajarea unui copac căzut în cartierul Lăpuş (zona Intim), str. E. Stoenescu, bl. G5., iar Secţia Pompieri Craiova, acţionează pentru degajarea unui copac pe strada Castanilor, bl. 2B, cartier Corniţoiu

UPDATE 10:40 Traficul autoturismelor a fost suspendat, începând de duminică dimineaţa, pe şase tronsoane de drumuri judeţene din Tulcea, iar patru localităţi din judeţ nu au energie electrică, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Cele şase segmente de drumuri judeţene sunt Tulcea – Agighiol, Dăeni – Ostrov – Peceneaga, Ceamurlia de Sus – Stejaru – Topolog – Dorobanţu – Traianu, 2 Cantoane – Ceamurlia de Sus – Beidaud – Sarighiol de Deal, Sarighiol de Deal – Casimcea – Corugea – Rahmanu şi Dăeni – Făgăraşu Nou.

În Olt, pompierii au intervenit duminică dimineaţa la Caracal şi Slatina pentru degajarea unor crengi de copaci căzute pe maşini din cauza ninsorii. Două automobile parcate pe străzi din Caracal şi una pe o stradă din Slatina au fost avariate din cauza copacilor căzuţi duminică dimineaţa.

Din cauza ninsorilor abundente au fost avariate reţele de distribuţie a energiei electrice în mai multe localităţi din judeţ, unde sunt consumatori fără curent.

UPDATE 10:30 În Constanța, 31 localități au rămas fără curent electric – Garliciu, Ciobanu, Ghindăreşti, Castelu, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Ostrov, Cerchezu, Potârnichea, Hârşova, Băneasa, Canlia, Almalău, Buceag, Lipnita, Coslugea, Mircea Vodă, Saligny, Nisipari, Nazarcea, Mihail Kogălniceanu, Mioriţa, Cogealac, Tariverde, Crucea, Topalu, Saraiu, Siriu, Galbiori, Nicolae Balcescu, Dorobantu.

UPDATE 10:25 Alimentarea cu energie electrică este întreruptă parţial în 32 de localităţi din judeţul Argeş, duminică, din cauza zăpezii abundente căzute începând de sâmbătă seară.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, 17 echipe ale societăţii furnizoare se află pe teren şi intervin pentru remedierea avariilor.

Tot din cauza ninsorii abundente, mai mulţi copaci au căzut peste autovehicule parcate în municipiul Piteşti şi în alte localităţi.

Conform datelor ISU Argeş, la Piteşti un prim incident s-a produs în timpul nopţii pe strada Banatului, iar în cursul dimineţii mai multe autoturisme parcate pe străzile Craiovei, Prundu, Bibescu Vodă şi Eremia Grigorescu au fost avariate.

La nivelul întregului judeţ, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a 15 copaci căzuţi peste autoturisme.

De asemenea, o restricţie de tonaj a fost impusă duminică pe DN 73, pe tronsonul dintre Câmpulung Muscel şi Braşov. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, este restricţionat accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 7,5 tone între localitatea Valea Mare Pravăţ şi limita cu judeţul Braşov.

UPDATE 10:15 DN 2B Buzău-Brăila, până la limita de judeţ, a fost închis duminică, din cauza căderilor mari de zăpadă şi a vântului care suflă cu putere, iar numărul localităţilor fără curent electric a ajuns 14, cu un total de 12.355 de abonaţi.

UPDATE 10:05 În Prahova, peste 9.000 de consumatori sunt nealimentaţi cu energie electrică din cauza zăpezii.

UPDATE 10:00 Aproape 5.000 de familii din cinci localități din județul Buzău au rămas duminică fără curent electric în urma ninsorilor abundente. Un număr de 14 localităţi din judeţul Buzău au rămas fără curent electric din cauza viscolului. De asemenea, pompierii au intervenit, duminică dimineaţă, pentru preluarea şi transportarea la spital a unei femei însărcinate şi pentru deblocarea din zăpadă a două maşini în care se aflau şapte persoane.

Din cauza viscolului, un număr de 14 localităţi din judeţul Buzău sunt nealimentate cu energie electrică. Este vorba despre Săgeata, Robeasca, Pietroasele, Merei, Breaza, Scutelnici, Glodeanu Siliştea, Brădeanu (parţial), Săhăteni, Năieni, Luciu, Largu, Cilibia şi C.A. Rosetti.

UPDATE 9:50 Teleormanul se află sub avertizare de cod galben de ninsori şi viscol. Ninsoarea abundentă a lăsat fără energie electrică cinci localităţi. Este vorba despre comunele Frumoasa, Măgura, Vităneşti, Bujoru şi Ştorbăneasa. Potrivit ISU Teleorman, s-a luat legătura cu operatorul de furnizare a energiei electrice pentru a fi remediate defecţiunile.

UPDATE 9:45 Unele aeronave de pe Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti Otopeni au întârzieri la decolare între 30 de minute şi o oră, din cauza operaţiunilor de degivrare, nicio cursă nefiind anulată, a anunţat, duminică, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul „Henri Coandă” din cauza condiţiilor meteo, dar unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor şi de operaţiunile de handling la sol, îngreunate de vreme, întârzieri care punctual pot depăşi o oră.

UPDATE 9:40 Douăsprezece trenuri de călători care circulau pe ruta Bucureşti-Constanţa şi alte două pe relaţia Constanţa-Buzău au fost anulate, duminică, din cauza zăpezii şi a viscolului, iar mai multe trenuri ajung la destinaţii cu întârzieri care depăşesc, în unele cazuri, două ore.

Potrivit companiei CFR, traficul feroviar pe întrega reţea de cale ferată este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile şi pe pe segmentele de cale ferată Bucureşti – Lehliu, Urziceni – Slobozia şi Videle – Giurgiu se intervine cu pluguri pentru deszăpezire.

Lista trenurile anulate:

– IR 1581 Bucureşti Nord (plecare ora 07:31)– Constanţa

– IR 1580 Constanţa (plecare ora 08:40) – Bucureşti Nord

– IR 1582 Constanţa (plecare ora 13:00) – Bucureşti Nord

– IR 1585 Bucureşti Nord (plecare ora 14:00) – Constanţa

– IR 1588 Constanţa (plecare ora 18:50) – Bucureşti Nord

– R 8011 Bucureşti Obor – Feteşti este anulat şi CIRCULĂ SUPLIMENTAR un tren Bucureşti Obor –Feteşti, cu plecare din Bucureşti Obor ora 10.00.

– R 8012 şi R 8014 Feteşti – Bucureşti Obor

– R 8580 şi R 8581 Ciulniţa – Slobozia Veche şi retur

– R 8443 şi R 8592Ciulniţa – Călăraşi Sud şi retur

– R 8002 şi R 8001 Bucureşti Obor – Constanţa şi retur

– R 9362 Alexandria – Roşiori Nord

– R 8201 şi R 8202 Buzău – Constanţa şi retur

– R 8653 Medgidia – Tulcea Oraş

– R 8654 Tulcea Oraş – Medgidia

– R 8121 Bucureşti Nord – Slobozia Veche

– R 8124 Slobozia Veche – Bucureşti

De asemenea, trenurile spre şi dinspre sudul şi estul ţării înregistrează întârzieri lasosirea/plecarea din gări.

Cea mai mare întârziere este de 150 de minute: trenul de la Satu Mare care trebuia să ajungă la7.35.

UPDATE 9:30 Circulaţia rutieră este întreruptă duminică pe Autostrada Soarelui pe sectorul cuprins între Bucureşti şi Feteşti, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române.

De asemenea, traficul este întrerupt pe mai multe drumuri naţionale în judeţul Buzău: DN2 Buzău – Urziceni, DN2C Costeşti – Slobozia, DN2B Buzău – Brăila (Şoseaua Spatarului), DN22 Râmnicu Sărat – limita cu judeţul Brăila; în judeţul Giurgiu: DN5B Giurgiu – Ghimpaţi; în judeţul Călăraşi: DN41 Olteniţa – Daia (pe sectorul Chirnogi – Căscioarele) şi în judeţul Vrancea: DN23B Măicăneşti – Ciorăşti, DN2N Bogza – Dumbrăveni.

Din cauza căderilor de pietre, traficul este întrerupt în continuare pe DN57 Cozla – Şviniţa, în judeţul Caraş-Severin.

UPDATE 9:00 Alimentarea cu energie electrică este întreruptă duminică dimineaţa la consumatori din nouă localităţi din judeţul Olt din cauza avariilor produse la reţelele de distribuţie de zăpada abundentă căzută începând de sâmbătă seara, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

Localităţile în care sunt consumatori fără energie electrică sunt: Corabia, Brebeni, Poboru, Morunglav, Bobiceşti, Bărăşti, Schitu-Greci, Gura Padinii şi Orlea.

UPDATE 8:50 – O femeie gravidă din localitatea buzoiană Râmnicelu, zonă închisă circulaţiei rutiere din cauza condiţiilor meteo, a fost preluată duminică dimineaţa cu o autospecială şenilată şi transportată la maternitate.

UPDATE 8:40 – Aproape 5.000 de familii din cinci localităţi din judeţul Buzău au rămas duminică fără curent electric în urma ninsorilor abundente.

Zăpada s-a transformat într-un adevărat iad pentru români, iar o mare parte din țară este practic închisă. Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este întreruptă pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins între Bucureşti şi Drajna.

De asemenea, pe mai multe drumuri naţionale:

în judeţul Buzău: DN2 Buzău – Urziceni, DN2C Costești – Slobozia, DN2B Buzău – Brăila (Șoseaua Spătarului), DN22 Râmnicu Sărat – limita cu jud. Brăila;

în județul Giurgiu: DN5B Giurgiu – Ghimpați;

în județul Vrancea: DN23B Măicănești – Ciorăști, DN2N Bogza – Dumbrăveni.

Din cauza căderilor de pietre, traficul este întrerupt pe DN57 Cozla – Șvinița, în județul Caraș-Severin.

Din pricina unui eveniment rutier (ieșirea în decor a unui utilaj de deszăpezire), circulația auto este îngreunată pe DN1A, în zona localității prahovene Cheia.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.