Iarnă în toată regula în nordul ţării. Zeci de şoferi au rămas blocaţi în nămeţi VIDEO

Coşmar pe şoselele din nordul ţării, unde iarna s-a întors în forţă. Zeci de şoferi au rămas blocaţi în trafic în pasul Gutâi din cauza viscolului. Mai mulţi arbori au fost doborâţi pe şosea.
Două ore a stat un şofer blocat pe şoseaua acoperită de zapada, informează România TV. Drumul dintre Baia Mare şi Sighetul Marmaţiei s-a transformat într-un adevărat calvar. „Nu am lanturi la masina, cine se astepta la asa ceva. Am mai văzut zăpadă în aprilie acum vreo 30 de ani”, a spus deznădăjduit şoferul.

Mai mulţi brazi au fost doborâţi pe şosea, sub greutatea zăpezii. Angajaţii de la drumuri au intervenit timp de mai multe ore. În pasul Gutâi ninge de mai bine de 24 de ore.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că vineri dimineaţa, în judeţul Harghita, pe DN 13A Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc şi DN15 Topliţa – Borşa, este restricţionată provizoriu circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant.

În judeţul Maramureş, pe DN18 Baia Sprie – Mara (Pasul Gutâi), este restricţionată provizoriu circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi tot pe DN18 dar pe sectorul Borşa(Maramureş) – Iacobeni (Suceava), traficul rutier se desfăşoară îngreunat din aceeaşi cauză.

Pentru judeţele Alba, Sibiu, Mureş, Braşov, Harghita, Covasna, Mehedinţi, Dolj, Iaşi, Neamţ şi Bacău, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting cu cod galben, referitoare la intensificări ale vântului, care la rafală pot atinge viteze de 60-65 km/h, şi izolat chiar 70 km/h.

Poliţia atrage atenţia conducătorilor auto cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic şi le recomandă să manifeste prudenţă sporită la volan, dar mai ales la ieşirea din zonele împădurite şi sate, la intrarea/ ieşirea de pe poduri sau la depăşirea autovehiculelor cu gabarit mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

Totodată, având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, valabilă până vineri, ora 18:00, referitoare la intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi ninsori la munte, Poliţia Română recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să circule doar cu autovehiculele echipate cu pneuri corespunzătoare sezonului rece.

De asemenea, pe timpul deplasării, este necesar să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.