Iarna nu ne lasă. Care este starea carosabilului în Maramureș?

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei, dar rece la inceputul intervalului. Cerul, mai mult senin in cursul zilei, s-a innorat spre seara si in cursul noptii, iar in zona montana inalta a nins. Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 0.2 l/mp la statia meteo Iezer. Vantul a suflat slab la moderat cu unele intensificari in cursul noptii in zona montana inalta de pana la 90 km/h la statia meteo Iezer. Temperaturile maxime au fost de 5 grade la Ocna Sugatag si 7 grade la Sighetu Marmatiei, iar cele minime de -8 grade la statia meteo Iezer, respectiv -1 grad la Targu Lapus. A nins in aceasta dimineata in judet. Stratul de zapada masoara pana la 67 cm la statia meteo Iezer, 2 cm la Targu Lapus, Ocna Sugatag si Baia Mare, 1 cm la Sighetu Marmatiei.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed in zona de ses (zapada depusa se gaseste pe acostament). Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste depusa pe DN18, in Pasul Gutai, intre km 3 si km 43, pe DN19, Dealul Huta Certeze, DN18, Dealul Hera, intre km 84 si km 110, DN17C, Dealul Stefanitei, DN18 la Viseu de Sus. Pe DN18, in Pasul Prislop, zapada framantata masoara pana la 2 cm, intre km 140 si km 180 Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 36 utilaje si au raspandit 258 tone de material antiderapant. Pe DN 18, in Pasul Prislop se lucreaza cu autofreza. Cerul este acoperit, ninge viscolit in zona de munte. Vantul prezinta intensificari de pana la 45 km/h in zona de munte. Vizibilitatea este redusa in Pasul Prislop sub 100 de metri.

Vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii extinse, indeosebi in cursul zilei vor cadea precipitatii, care la inceput vor fi sub forma de ninsoare apoi lapovita si ploaie. In zona de munte va ninge si se va depune strat de zapada. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari trecatoare in prima parte a zilei, de pana la 50…55 km/h, iar in zona montana vantul va sufla in general moderat in cursul zilei cu intensificari mai sustinute pe crestele inalte, de peste 90 km/h unde va spulbera zapada sau viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 7 grade, iar cele minime intre -1 si 2 grade.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.