Iarna poate veni cu amenzi pentru şoferi. VEZI ce trebuie să aveţi în vedere OBLIGATORIU:

1

Zăpada a venit deja în mare parte din ţară. Meteorologii spun că astăzi, la munte vor predomina ninsorile, iar în zonele deluroase şi trecător în Moldova, în special seara, vor fi precipitaţii mixte. Pe suprafeţe mici, se vor cumula cantitaţi de apă de peste 15 l/mp, conform Realitatea TV.

La munte, vremea va fi în general închisă, iar temperaturile maxime se vor situa în limite normale pentru această perioadă. Pe arii relativ extinse vorbim despre precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar pe suprafeţe mici se vor cumula cantităţi de apă de 20…25l/mp.

Practic, iarna s-a instalat în România, iar şoferii sunt obligaţi să doteze maşinile cu cauciucuri de iarnă. Cine nu se conformează riscă amenzi de până la suma de 1600 de lei.

Legea cauciucurilor de iarna” (OG 5/2011) a intrat in vigoare la 1 noiembrie 2011 si vizeaza obligativitatea soferilor de a utiliza cauciucurile de iarna atunci cand circula pe drumuri publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Cele mai mari societati de asigurare din Romania au hotarat sa penalizeze soferii care nu folosesc cauciucurile de iarna. Asiguratorii au dreptul sa plateasca daunele partial sau chiar deloc in cazul unui accident pe drumuri publice acoperite cu zapada, gheata sau polei atunci cand nu sunt utilizate cauciucurile de iarna prevazute de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.