Iata cand se schimba ora de vara in 2016 si cum te poate afecta!

ceas-ora-de-varaCa in fiecare an, Romania trece la ora de vara in ultimul weekend din luna martie. Acest sistem implica potrivirea ceasului cu o ora inainte fata de cea oficiala, in scopul de a ne bucura cat mai mult de lumina soarelui si de a economisi energia electrica.

Afla cand se schimba ora de vara in 2016 si cum va fi organismul tau afectat!

Cand se schimba ora de vara in 2016?

Din ultimul weekend al lunii octombrie si pana in ultimul weekend al lunii martie ceasurile sunt potrivite dupa ora de iarna, considerata ora oficiala a mai multor state care adopta acest sistem, printre care si Romania (din 1932). Insa in acea vreme ora se schimba in prima duminica a lunii aprilie, respectiv in prima duminica a lunii octombrie. Aceasta practica a functionat doar pana in 1943, dar a revenit dupa 36 de ani, in 1979.

Cand se schimba totusi ora de vara in 2016? Ei bine, in acest an se va trece la ora de vara in noaptea dintre 26-27 martie, adica in ultima duminica din luna, cand ora 3:00 va deveni ora 4:00. Fii atenta si schimba-ti toate ceasurile din casa, inclusiv pe cel de la telefon, calculator ori laptop, daca schimbarea automata nu este activata. Ziua respectiva va avea doar 23 de ore, fiind oficial cea mai scurta zi din an.

Cum te afecteaza trecerea la ora de vara?

Aceasta schimbare s-ar putea sa se rasfranga asupra organismului tau in primele doua saptamani ori chiar pe o perioada mai lunga, in functie de cat de repede te adaptezi. Avand in vedere ca trecerea la ora la vara iti afecteaza bioritmul, ceasul interior al organismului, este normal sa te simti obosita, fara chef si chiar usor deprimata. De asemenea, te poti confrunta cu lipsa poftei de mancare ori, la polul opus, cu multe dorinte de gustari nesanatoase. Multe persoane trec in aceasta perioada prin asa-numita astenie de primavara, insa efectele ei nu vor dura mult.

Ca sa depasesti mai usor trecerea la ora de vara, trebuie sa adopti un stil de viata echilibrat, daca nu o faceai deja. Lista de sfaturi este scurta, dar extrem de utila: odihneste-te corespunzator, urmeaza o dieta echilibrata si realizeaza activitati fizice, de preferat in aer liber, macar o jumatate de ora pe zi.

In concluzie, nu uita cand se schimba ora de vara in 2016! Iti reamintim ca in acest an trecerea va avea loc in noaptea dintre 26-27 martie, adica in ultima duminica a primei luni de primavara, cand trebuie sa dai ceasul inainte cu o ora. Pentru a trece cu bine peste efectele negative ale acestei schimbari orare, tine cont si de indrumarile de mai sus.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.