Iata cum arata probele sportive eliminatorii de la Academia de Politie si Academia Militara! Vezi ce eforturi trebuie sa faca tinerii ca sa fie admisi: Video:

Desi daca iei fiecare proba in parte nu sunt foarte grele totusi ele trebuie facute intr-o anumita ordine si mai ales intr-un anumit timp.

Cum arata probele sportive de la Academia de Politie si Academia Militara. Scolile militare si cele de politie sunt de ani de zile unele dintre cele mai cautate de catre absolventii de gimnaziu, dar o mare parte dintre ei cad probele sportive eliminatorii.

Astazi va prezentam simularile probelor sportive pe care elevii trebuie sa le depaseasca intr-un timp dat pentru a fi considerati admisi la aceasta proba. Traseul cuprinde 11 elemente ce trebuie parcurse într-un timp de maxim 2 minute și 25 secunde.

Doar anul trecut la Scoala de Politie din Campina au fost scoase la concurs 1.000 de locuri, toate dintre ele fiind ocupate de elevi cu medii de la 10 pana la 6,7.

Un alt exemplu este Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia unde s-au inscris peste 80 de elevi la admitere, majoritatea fete. In filmuletele din articol puteti vedea cum trebuie sa se descurce un elev pentru a putea trece de proba sportiva.

Traseul cuprinde 11 elemente ce trebuie parcurse într-un timp de maxim 2 minute și 25 secunde.

Elementele care compun traseul practic aplicativ:
1. Săritura în lungime de pe loc
2. Trecerea prin pas sărit peste saltea
3. Două rostogoliri succesive înainte
4. Deplasarea în echilibru pe banca de gimnastică cu transport de greutăți
5. Deplasare între șicane
6. Săritura în sprijin depărtat peste capra de gimnastică
7. Trecerea pe sub un obstacol marcat
8. Escaladarea unei lăzi de gimnastică
9. Transportul unui manechin prin târâre
10. Aruncarea mingii de handbal de pe loc la țintă
11. Naveta 10×20 metri cu transport de jaloane

Traseul aplicativ este valabil pentru examenele organizate pentru adminterea în şcolile de subofiţeri şi agenţi ale MAI.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.