Iată cum se ține, de fapt, corect volanul. Ce pericole riscă șoferii care nu fac acest lucru bine. Dacă nu au o poziție adecvată pe scaun ar putea fi sancționați.

Iată cum se ține, de fapt, corect volanul. Ce pericole riscă șoferii care nu fac acest lucru bine. Dacă nu au o poziție adecvată pe scaun ar putea fi sancționați

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

După ce obțin permisul de conducere, șoferii par a uita de reguli. Astfel, mulți dintre conducătorii auto au o poziție total greșită la volan.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Iată cum se ține, de fapt, corect volanul.  Totuși, aceștia trebuie să ia seama că dacă nu au o poziție adecvată pe scaun ar putea fi sancționați.

Majoritatea șoferilor români refuză să țină ambele mâini pe volan, iar singura mână pe care o folosește o poziționează în așa fel încât îi este complet inutilă în cazul unei situații de urgență.  În cazul în care accidentul se produce iar airbagul se declanșează, acesta va lovi mâna întinsă și va genera traume severe, atât la nivelul brațului, cât și la cel al feței. Dacă te crezi macho, trebuie să știi că vei fi un macho cu mâna în ghips și ochii învinețiți, în cel mai fericit caz.

Specialiștii atrag atenția că volanul trebuie să fie ținut cu ambele mâini, cât mai mult timp posibil. Este astfel posibil să corectezi rapid direcția în cazul unei situații de urgență – evitarea unui accident. Poziționarea cea mai eficientă din acest punct de vedere este cu cele două mâini la orele 10 și 10 (făcând analogie cu cadranul unui ceas). Asta deoarece vei putea manevra volanul cel mai rapid prin tragere, nu prin împingere.

Dacă ai doar mâna dreaptă pe volan (și stânga pe geam, cum se obișnuiește), este complicat să virezi brusc la stânga. La fel, în cazul mâinii stângi la un viraj la dreapta.Poziționarea mâinilor pe volan este doar unul dintre factorii care asigură o siguranță maximă în cazul prevenirii unui eveniment rutier, cât și protecție adecvată în cazul unui accident, spune Promotor. Poziția scaunului și reglarea volanului sunt la fel de importante pentru o conducere în siguranță.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.