Idei de amenajări ale curții tale pentru o reîmprospătare din punct de vedere vizual

Atunci când locuiești la curte, te bucuri de după-amiezile călduroase petrecute în aer liber, în confortul propriei locuințe. Acest spațiu poate fi un loc armonios, o oază de relaxare în care să te regăsești și să te bucuri de timpul liber.

Pentru a te bucura și mai mult de curtea casei tale, îți oferim inspirație pentru a oferi gospodăriei o reîmprospătare rapidă, dar de efect.

Este important să ții cont de mărimea spațiului, de forma acestuia, însă ideile de aici te vor ajuta să oferi curții tale un design nou, fresh, o reîmprospătare de care locul are mare nevoie.

Reamenajarea aleilor din curtea ta

Aleile din curtea ta sunt cartea de vizită acestui spațiu, primul decor pe care îl văd musafirii tăi atunci când pășesc aici. O idee de decor cu pavaje aplicată în curtea casei tale poate să te ajute să obții un rezultat deosebit de frumos și din punct de vedere vizual, dar și din punct de vedere al rezistenței pe termen lung.

Fie că dorești să le construiești de la zero sau să le reamenajezi, aleile din curtea ta au puterea de a schimba cu totul design-ul.

În funcție de materialul pe care alegi să îl folosești, poți transforma și reîmprospăta curtea.

Aleile din lemn vor aduce un design rustic în curtea casei tale. Poți completa acest design cu elemente din piatră naturală, dar și din cărămidă. Materialele aduse din natură fac o echipă excelentă împreună.

Aleile din piatră naturală, pot fi construite din andezit, granit, cuartit, calcar, marmură sau travertin. Andezitul poate fi montat pe scări, dar și pe terasa casei tale, aducând un design cu totul și cu totul deosebit în gospodăria ta.

Persoanele care își doresc un design ceva mai deosebit, pot opta pentru alei cu pietriș extra fin. Acele pietricele rotunjite sunt cu adevărat deosebite, ideale pentru o curte modernă, extrem de frumoasă. Le poți combina cu pebble din marmură și dale de beton care vor completa spectaculos designul.

Oferă curții tale personalitate!

Dacă ești un iubitor de piese vintage, poți oferi personalitate design-ului din curtea ta cu ajutorul acestor decorațiuni de epocă.

Optează pentru a recondiționa piese de mobilier vechi și pentru a le transforma într-un decor excelent pentru curtea casei tale.

Mai mult decât atât, piesele vintage pot fi achiziționate din magazinele de antichități. Ele oferă curții tale personalitate, astfel încât să te bucuri de un decor cu adevărat unic.

Amenajează o zonă de relaxare

Indiferent de mărimea spațiului, o zonă de relaxare poate fi ceea ce curtea ta are nevoie. O pergolă din lemn își găsește cu ușurință locul într-o curte mică, indiferent de forma sau dimensiunea pe care acest spațiu o are.

Pergola poate fi poziționată ca o prelungire a casei tale și poate fi folosită ca suport pentru florile tale. Vița-de-vie sau glicina înflorită absolut spectaculos pot fi poziționate pe pergolă, astfel încât ele să se extindă și să crească bogat.

Sub această pergolă poți opta pentru o zonă de relaxare cu masă, scaune, însă nu uita de corpurile de iluminat care îți vor oferi o atmosferă caldă, plăcută pe timp de seară.

Zonă cu grătar și bucătărie exterioară

Nimic nu este mai plăcut în zilele călduroase decât să ne bucurăm de preparate la grătar, împreună cu cei dragi.

O astfel de zonă cu grătar și bucătărie exterioară poate fi construită în curtea casei tale.

Este important să te rezumi la spațiul pe care îl ai, însă acest spațiu trebuie să întrunească și câteva obiecte de mobilier indispensabile. Grătarul, masa și scaunele, dar și o zonă de relaxare cu hamac sau leagăn sunt importante pentru acest loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.