Idei unice la care nu te-ai fi gândit pentru decorul grădinii

Grădinile sunt o extensie senzațională a locuințelor noastre. Sunt ca un sanctuar verde terapeutic pe timp de vreme bună, un spațiu de joacă sigur în imediata apropiere a casei pentru copiii noștri și reprezintă o oportunitate excelentă pentru a crea ceva care este doar al nostru.

De asemenea, o grădină reprezintă un adevărat atu și oferă valoare adăugată casei atunci când este propusă spre vânzare, spre deosebire de imobilele care nu dețin așa ceva.

Așadar, cum spațiul verde anexat casei este atât de prețios, se cuvine să și profităm de el împreună cu familia și prietenii sau de unii singuri, în tihnă. Ce putem face pentru a ne bucura la maxim de tot ceea ce are de oferit o grădină?

Reciclarea de obiecte și inserarea lor în grădină poate oferi personalitate acestui spațiu exterior

Paleții din lemn sunt poate cele mai simple și cele mai ieftine obiecte cărora nu le acordăm prea multă atenție la o primă vedere. Însă totodată ele pot crea un mobilier sau un decor extrem de original în grădina noastră. Există atât de multe posibilități pentru a-i reutiliza în cel mai practic mod. Îi putem monta pe zidul grădinii creând un soi de dulap pentru ustensile sau etajere pentru flori și decorațiuni.

Ne putem juca cu ei vopsindu-i sau lăcuindu-i pentru a crea mini baruri sau măsuțe ancorate de perete sau de sine stătătoare. Mai mulți paleți din lemn pot crea cea mai potrivită mobilă de grădină pentru relaxat sau luat masa afară. Câteva pernuțe multicolore sau pleduri și aceștia vor deține o funcționalitate extraordinară.

Un scaun de gradina nu e necesar să fie doar atât. Dacă nu mai e prea zdravăn, îl putem folosi pe post de suport, florile, plantele și obiectele de decor reintegrându-l minunat în peisaj.

De asemenea, scările vechi din lemn nu e neapărat nevoie să fie aruncate sau tăiate ca lemn de foc. Pot fi vopsite sau ușor recondiționate, sprijinite de gard sau peretele grădinii pentru a folosi drept suport de flori și plante ori cuier pentru unelte de grădinărit.

Zonarea poate fi elementul extra care departajează grădina ta de a altora

Încadrarea grădinii pe zone va face ca spațiul exterior de care dispui să fie mult mai organizat și bine delimitat în funcție de utilitatea sa. În acest fel, fiecărui colțișor din ea îi va fi dat un folos iar spațiul întreg va fi bine optimizat, fără să pară încărcat.

Această zonare poate fi făcută cu ajutorul unor dale, panouri, garduri sau chiar a unor covorașe de exterior în cazul zonelor de luat masa și de relaxare. Nisipul sau un gazon verde natural, alături de un sezlong și de o mică măsuță de depozitare pot fi elementele care departajează colțișorul de bronzat și relaxat sau de tras un pui de somn afară la aer curat.

Pentru delimitarea spațiului de joacă al copiilor se poate opta de asemenea pentru nisip. Iar referitor la grădina de plante aromatice, legume și fructe, un gard mic cochet va face trecerea în modul cel mai potrivit.

Rezultatul este un spațiu exterior cu multiple zone care se disting fiecare în funcție de natura sa funcțională, și care sunt totuși în armonie una cu cealaltă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.