Idei utile pentru depozitarea legumelor si fructelor în frigider       

În ritmul alert al vieții noastre cotidiene, alimentația are un rol foarte important și ne influențează starea de sănătate, nivelul de energie și per total, dispoziția zilnică. Cu toții ne dorim să mâncăm cât mai sănătos, însă uneori nu avem efectiv timp pentru a prepara mâncare sănătoasă. 

Legumele și fructele nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră zilnică, consumate crude sau gătite, datorită antioxidanților, vitaminelor și elementelor nutritive pe care le conțin. De aceea, pentru a le păstra proaspete cât mai mult timp, putem apela la câteva trucuri de depozitare. 

Iată câteva sfaturi pentru a prelungi durata de consum a legumelor si fructelor

 Pentru a te asigura că vei avea toate legumele și fructele proaspete pentru a pregăti mesele de săptămâna aceasta, trebuie să te ocupi puțin de ele, imediat ce ai venit de la piață. 

  • Salatele se recomandă a fi spălate și uscate, apoi depozitate intr-o pungă de plastic, împreună cu un prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de umezeală. Acestea pot rezista până la 1-2 săptămâni.
  • Sparanghelul, țelina și morcovul trebuie sa fie spălate si depozitate într-o pungă de plastic sau intr-un recipient cu capac ermetic, acoperite de apă, pentru a le păstra fresh și crocante. În acest mod, rezistă proaspete până la o săptămână.
  • Broccoli, conopida și varza de Bruxelles pot fi tăiate în bucăți mici, spălate bine, uscate pe un prosop de hârtie, apoi depozitate într-un recipient de plastic sau sticlă.
  • Roșiile și ardeii kapia nu au nevoie de o pregătire în prealabil. Pot fi spălate și depozitate ca atare. Spre exemplu, poți găsi aici frigider Heinner HF-V213F+, un frigider ce are concepută special, în partea de jos, o ladă frigorifică destinată depozitarii legumelor și fructelor. De asemenea, pe site-ul celor de la Dexo.ro găsiți mai multe tipuri de frigidere, potrivite fiecărei familii.
  • Afinele rezistă foarte bine în pungi de plastic, chiar și o săptămână. De asemenea, afinele pot fi și congelate, pentru a putea fi folosite chiar și câteva luni.
  • Căpșunile se recomandă a fi spălate și uscate bine înainte de a fi depozitate într-un recipient cu sită.
  • Portocalele și merele sunt fructe foarte rezistente, acestea pot fi ținute în frigider și câteva săptămâni.
  • Verdețurile sunt cel mai bine depozitate după spălare, într-un recipient de sticlă, acoperite cu un prosop de hârtie umed sau o pungă de plastic, pentru a le menține verzi și proaspete.

      Bineînțeles că există și legume și fructe ce nu necesită depozitare în frigider și pot fi lăsate la temperatura camerei. Cartofii, ceapa și usturoiul se pot păstra în lădițe de lemn, in locuri ferite de căldură, în cămară sau debara. Bananele pot fi ținute pe blatul din bucătărie, la fel și avocado, pentru a se coace mai bine. Gutuile și perele sunt fructe ce se coc foarte repede, de aceea pentru a încetini acest proces pot fi depozitate în lada frigorifică a frigiderului, însă la fel de bine pot fi ținute la temperatura camerei și consumate cât mai repede. 

 Să speli, să tai și să așezi legumele și fructele imediat ce ai venit de la piață, poate părea un lucru care nu este neapărat necesar, însă pe termen lung, poate fi o modalitate de a minimiza cantitatea de alimente aruncate, precum și un mod de a economisi bani.   Sursa foto: Pexels.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.