Imagini CUTREMURATOARE! Așa arată un câine ținut în lanț ani de zile în Baia Mare – FOTO

Bruno-caine-salvat-Baia-Mare-4-1024x1024Imagini sfâșietoare! Așa arată un câine ținut în lanț ani de zile – FOTO

O frumusețe de cățel. Asta trebuia să fie Bruno, dacă nu avea teribilul ghinion de a ajunge în curtea unei bătrâne din Baia Mare. Salvatorii de la Adăpostul de câini din Baia Mare l-au găsit aproape mort, cu gâtul tăiat în jumătate de un cablu cu care era legat, probabil de când era pui conform celor de la someseanul.ro.

Bruno-caine-salvat-Baia-Mare-5-1024x1024Cablul a tăiat în carne vie luni la rând, ajungând ca acum gâtul cățelului să fie practic sfâșiat până la jumătate. Din această cauză, câinele nu a mai putut mânca așa cum trebuie, fața i s-a umflat, nu mai putea înghiți, astfel că atunci când a fost găsit de salvatori cântărea doar 13 kilograme, deși un câine de talia lui trebuia să aibă cu 20 de kilograme mai mult.

La doar 2-3 anișori cât a suferit de când s-a născut, Bruno a trăit doar în durere și suferință. A fost salvat miercuri de cei de la Adăpostul din Baia Mare și dus urgent la o clinică specializată, în stare extrem de gravă.

Bruno-caine-salvat-Baia-Mare-2-1024x1024Medicii s-au apucat imediat să-i taie cablurile din jurul gâtului, să-l tundă în zona afectată, să-i curețe rănile și să-l panseze, cățelul fiind pus sub tratament urgent cu antibiotice și anti-inflamatoare. Starea lui este în continuare critică, iar medicii se tem că nu-l vor putea opera din cauză că este foarte anemic.

Imaginile sunt cu adevărat cutremurătoare și vorbesc de la sine. Asta se întâmplă cu sute de câini ținuți la curte încă de mici de stăpâni iresponsabili care se poartă ca niște adevărați torționari și criminali. Cazul nu este deloc unul singular, fiind înregistrate sute de astfel de cazuri de câini maltratați pentru că sunt ținuți legați în lanț sau cu cabluri. Stăpânii lor nu se gândesc la suferința animăluțului, la faptul că acesta crește în timp foarte scurt iar gâtul lui se mărește și că legăturile ar trebui lărgite.

De fapt, într-o lume normală, cu oameni normali, astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple. N-ar trebui să vedem câini ținuți în lanțuri de un metru lungime în curțile oamenilor, n-ar trebui să vedem câini schingiuiți și bătuți de bestii care-și spun oameni. Asta într-o lume, într-o Românie normală, în care astfel de cazuri ar trebui drastic pedepsite de lege. La noi, însă, mila sufletească este o raritate când e vorba despre animale fără apărare, iar brațul lung al legii este, de fapt, la fel de scurt ca și cablurile și lanțurile în care sunt ținuți mii de câini la curtea oamenilor. Oameni care se duc săptămânal la biserică, oameni care țin post și se dau mari credincioși, dar, în realitate, sunt la fel de bestii precum sălbaticii din antichitate.

Bătrâna în curtea căreia a fost găsit Bruno mai are trei câini, astfel că cei de la protecția animalelor, însoțiți de polițiști, se vor prezenta mâine la locuința femeii de pe Valea Borcutului, pentru a-i ridica și pe ceilalți câini și a-i duce în adăpost. Tot mâine, Bruno este programat să fie operat. Asta dacă va mai supraviețui în această noapte.

sursa:someseanul.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.