IMAGINI Ediția a XV-a a Festivalului  „Serbările Zăpezii”  din  Pasul Prislop -Borșa, un eveniment la înălțime! Concursuri de schi și snowboard , focul de tabără și artificii , coborârea cu torțe au fost doar câteva din momentele de neuitat,  ale acestui festival.VIDEO+FOTO

Ediția a XV-a a Festivalului  „Serbările Zăpezii”  din  Pasul Prislop -Borșa, un eveniment la înălțime! Concursuri de schi și snowboard , focul de tabără și artificii , coborârea cu torțe au fost doar câteva din momentele de neuitat,  ale acestui festival.

Ediția a XV-a a Festivalului  „Serbările Zăpezii”  din  Pasul Prislop -Borșa, un eveniment la înălțime!

Pe parcursul celor două zile peste 1600 de participanți s-au distrat, au concurat și s-au simțit perfect pe pârtia Pasul Prislop din Borșa, Maramureș. Gradul de ocupare a stațiunii Borșa a fost de100%.

 “ Ne aflăm la cea de-a XV-a ediție a Serbărilor Zăpeziide laBorșa, iubitorii de distracție, muzică sunt așteptați să vină aici. Anul acesta am organizat acest eveniment într-o nouă locație și anume la pârtia din Pasul Prislop, a venit foarte multă lume, vremea ține cu noi, în paralel cu acest eveniment la Cascada Cailor se desfășoară un alt eveniment, escaladă pe gheață, turiști sunt din plin și multă distracție. De asemenea cei ce vin la Sebările Zăpezii se pot bucura de multe momente artistice, în această seara ,în data de 17.02,   vom avea un spectacol cu fachiri, jonglerii cu foc și de asemenea un grup de dansatori îmbrăcați în costume LED și  nelipsitul foc de tabără iar mâine ne vom putea bucura de vestita coborâre cu torțe. Programul l-am organizat în așa fel încât să nu se suprapună, am hotărât ca în ziua de duminică, să fie seara de sfârșit a acestui eveniment, să fie coborârea cu torțe, toată lumea să se poată bucura de acest spectacol. Estimăm că pe zi sunt aproximatic 800 de turiști prezenți aici, iar gradul de ocupare este de 100%.”, a menționat Sava Anca, șef Cultură din Primăria Orașului Borșa .

Pârtia Prislop, cea mai tânără, cea mai nouă pârtie deschisă în țară doar de anul trecut , o pârtie foarte căutată de turiști , în special din această zonă de nord a Maramureșului dar și din județele învecinate a fost, pe parcursul celor două zile, plină de iubitori ai jocurilor de iarnă, concursuri de schi și snowboard.

Pârtia Prislop are o lungime de 1200 de m , are trei variante de coborâre, are plăci , se poate coborî separat, cam tot ce dorește schiorul  se gasește aici.Transportul pe pârtie se face cu telescaunul, 7 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, sau pe baza de abonamet 100 pentru adulți și 80 pentru copii, tarifele sunt acceptabile până în prezent n-am întâmpinat probleme.

Pârtia este acoperită doar de zăpadă naturală cu o grosime între 1,30-1,40 m în decor .Se poate schia și pe nocturna , până la  orele 21,30-22,00 , depinde de turiști. Spațiile de cazare sunt pline la sfârșit de săptămână, dorim să ne dezvoltăm din acest punct de vedere, iar la anul se va finaliza un complex cu 24 de spații de cazare, iar peste doi ani avem intenția de construi și un motel, care să acopere aceste servicii turistice .”, a declarat administratorul Pârtiei Prislop, Butan Toader.

Peste 134 de copii s-au aliniat la linia de start a concursului de schi, care   a adus multă bucurie pe chipul acestora, agitație în rândul susținătorilor, mult fair-play și voie bună. Antrenorul de schi, Timiș Radu a felicitat participanții, a înmânat diplome iar la final toți copiii au primit și dulciuri . De la ora 18,00 festivalul a continuat cu  dansatori îmbrăcați în  costume LED,  urmat  de un spectacol de jonglerii cu foc.Duminică , concursul de schi a continuat pentru cei cu vârsta cuprinsă între 15-35 de ani și cu o competiție dedicată și pasionaților de snowboard. Atmosfera a fost întretinută de muzica mixata live iar spre seara a urmat focul de tabără, coborârea cu torțe și focuri de artificii.

Ediția a XV-a a Festivalului „Serbările Zăpezii” din Pasul Prislop -Borșa, un eveniment la înălțime! -Sava Anca, șef Cultură din Primăria Orașului Borșa

Ediția a XV-a a Festivalului „Serbările Zăpezii” din Pasul Prislop -Borșa, un eveniment la înălțime! -Sava Anca, șef Cultură din Primăria Orașului Borșa

Publicată de Jurnalmm Maramures pe 18 Februarie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.