IMAGINI TRAGEDIE CUMPLITĂ de Sfânta Parascheva. Un preot şi familia să au MURIT întru-un accident cum nu s-a mai văzut. Maşinile rupte în bucăţi. 5 MORŢI şi 4 RĂNIŢI GRAV. FOTO

IMAGINI TRAGEDIE CUMPLITA de Sfânta Parascheva. Un preot și familia sa au MURIT întru-un accident groaznic. 5 MORTI si 4 RANITI GRAV

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 18:00, în județul Suceava, pe DN 2 E, între Cornu Luncii şi Rădăşeni. Preotul Petrică Gavril se deplasa regulamentar, către Iași, cu mașina la volanul căreia se afla. Autoturismul a fost izbit în plin de o mașină care a intrat pe contrasens, acul kilomejului acesteia din urmă blocându-se la 130k/m.

În urma impactului, patru oameni au murit pe loc – preotul, sora lui şi soţul acesteia care aveau doar un singur gând pentru ziua de sâmbătă, 14 octombrie: să se roage la moaștele Sfintei Parascheva. Din păcate, nenorocirea s-a produs. Celelalte cinci victime, soţia preotului şi patru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani, au fost transportate în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava.

La circa o oră şi jumătate de la producerea accidentului, unul dintre copiii preotului, o fetiţă de doar șase ani, a murit la Spitalul Judeţean Suceava. Soţia preotului se află în stare foarte gravă, fiind operată în cursul serii, unul dintre copii este în comă, iar alţi doi sunt în stare stabilă, scrie Monitorulsv.ro.

UPDATE:Duminică dimineață, soția preotului Petrică Gavril și una dintre fiice, în vârstă de 10 ani, se aflau în stare gravă la Spitalul Județean Suceava, cu prognostic rezervat. Mama a fost operată sâmbătă seară, ambele fiind intubate, pe secția de Terapie Intensivă.

Ceilalți doi copii, o fată și un băiat de 3 ani,  sunt stabili, în secția de Chirurgie Pediatrică.

Preotul Petrică Gavril avea 35 de ani era din satul Rotoponești, comuna Horodniceni, iar din 2011 slujea la Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din staul Lămășeni, comuna Rădășeni. Biserica nouă a satului a fost ridicată lângă biserica veche a satului Lămășeni, veche de 300 de ani.

Părintele avea patru copii, cel mai mai mic fiind băiatul de 3 ani, plus trei fete, cea mai mare în vârstă de 10 ani.

Localnicii au povestit că părintele a avut, sâmbătă, o zi încărcată. După slujba de Sf. Parascheva acesta a avut și o slujbă de pomenire a morților, la cimitirul din sat.

Spre seară, așa cum își programase, părintele a plecat spre Iași, unde urma să ajungă ca în fiecare an la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Alături de el, în autoturismul VW Touran, erau soția, cei patru copii, sora și cumnatul său. Preotul urma să revină la Lămășeni în cursul nopții, pentru slujba de duminică dimineață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.