IMAGINI urmărire ca-n filme în Baia Mare pentru reţinerea contrabandiştilor.foto

Acţiuni în forţă la frontieră pentru combaterea contrabandei cu ţigări:urmăriri şi focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor, ţigări în valoare de aproximativ 450.000 lei, confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 38.425 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 450.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar două autoturisme folosite la activitățile infracționale au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În data de 2 iulie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, un echipaj mobil al poliției de frontieră a identificat în trafic, în jurul orei 20.30, un autoturism suspect că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea mașinii, aceasta continuându-și deplasarea în viteză spre localitatea Baia Mare. Drept urmare, a fost solicitat sprijinul colegilor de la IPJ Maramureș, iar la scurt timp, mașina marca Dacia, a fost blocată pe o stradă din localitatea Baia Mare.

Din primele verificări, în autoturism a fost observată o însemnată cantitate de țigări, fapt pentru care, șoferul, cetățean român, domiciliat pe raza județului Maramureș, a fost dus la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 15.728 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 184.000 de lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la transport a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Tot ieri, şi la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 01.30, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Vicovu de Sus au identificat în trafic, pe raza localităţii Straja, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi pentru control a mașinii, însă șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Lucrătorii noștri au efectuat somațiile legale prin voce, dar conducătorul autoturismului nu s-a supus acestora, fapt pentru care au folosit armamentul din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, conform prevederilor legale în vigoare.

Pe timpul urmăririi, în încercarea de a scăpa, şoferul a acoşat autospeciala Poliţiei de Frontieră, după care a abandonat autoturismul reușind să fugă profitând de vegetația din zonă și întuneric.

Din primele verificări, în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări, motiv pentru care a fost dusă la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 17.500 pachete de țigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Țigările, în valoare de 205.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi  infracţionale.

În data de 3.07.2018, în jurul orei 2.00, o patrula de la Sectorul PF Sighetu Marmației a observat mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.

Pe timpul acțiunii au fost trase şase focuri de avertisment în plan vertical, deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce.

În urma cercetării zonei au fost descoperite opt colete care conțineau cantitate de 4.700 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 55.000 de lei.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Poienile de Sub Munte au descoperit în apropierea frontierei de stat, ascuns în vegetație un colet cu țigări.

Acesta conținea cantitatea de 497 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de 5.800 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În ambele cazuri țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.