Implanturile dentare, interventiile preferate ale medicilor stomatologi, tinand cont de rezultate!

Atunci cand intrebi medicii stomatologi despre cel mai bun tratament pentru dintii lipsa, cu totii ofera un singur raspuns: cel cu implanturi dentare! Unanimitatea este explicata prin numeroasele beneficii pe care le aduce o astfel de interventie si pe care merita sa le cunoasca fiecare persoana ce se confrunta cu aceasta problema.

Inlocuirea radacinii si atasarea unei lucrari fixe

Un implant este o piesa avand forma unui surub, realizata din titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman, care tine cu succes locul radacinii dintelui. Poate fi folosit pentru toti adultii, de la 18 ani pana la 70, 80 sau chiar mai mult. In schimb, nu le este recomandat copiilor si adolescentilor, deoarece la ei nu a luat inca sfarsit procesul de formare si crestere a oaselor maxilare, care nu trebuie tulburat.

Ca urmare a inlocuirii radacinii cu implanturi dentare, apare posibilitatea de a monta pe acestea proteze fixe. Comparativ cu vechile proteze mobile, acestea ofera o intreaga serie de avantaje, apreciate de toti pacientii. Unul dintre cele mai importante se refera la posibilitatea de a te bucura din nou de mancarurile preferate, oricare ar fi acestea. Cu dintii ficsi, nu mai trebuie sa eziti daca vrei sa te bucuri de gustul unor preparate fierbinti, reci, crocante sau lipicioase, asa cum ar fi cazul daca ai purta proteza mobila.

O alta problema cu vechile proteze era reprezentata de faptul ca exista in permanenta riscul ca acestea sa se deplaseze ori sa cada. De asemenea, trebuiau scoase din gura pe parcursul noptii. Cu lucrarea fixa pe implanturi dentare, toate aceste neplaceri sunt depasite definitiv.

Eliminarea riscurilor pentru starea de sanatate

Dupa pierderea unui dinte, are de suferit intreaga cavitate bucala, incepand cu oasele maxilarului si mandibulei. Din cauza existentei unui spatiu gol, acestea nu mai sunt stimulate in mod normal, presiunea din timpul masticatiei fiind redistribuita spre dintii ramasi. In consecinta, celulele osoase incep sa se atrofieze si, daca nu este urmat rapid un tratament cu implanturi dentare, problema se poate agrava si, pe viitor, nu mai exista suficient material pentru efectuarea diferitelor proceduri stomatologice.

In paralel, pierderea dintilor sporeste si riscul de a producere a fenomenului cunoscut sub numele de retractie gingivala. Gingiile se retrag si este dezvelita o parte a dintilor invecinati, care capata o forma neobisnuita, alungita. In timp, fenomenul afecteaza sanatatea pacientului si, de aceea, este important sa fie stopat cat mai timpuriu.

Unul dintre motivele pentru care dentistii recomanda acelasi tratament consta in faptul ca el are meritul de a indeparta toate aceste riscuri si probleme pentru sanatatea pacientului.

Imbunatatiri de natura estetica

Increderea in sine si interactiunile sociale ale unei persoane care si-a pierdut unul sau mai multi dinti sunt serios afectate. Acestea ajung sa se teama sa mai zambeasca sau sa vorbeasca cu alte persoane fata in fata, iar uneori este afectata chiar si pronuntarea anumitor sunete.

Lucrarile fixe montate pe implanturi dentare rezolva definitiv si aceste probleme. Ele arata in toate privintele la fel ca dintii naturali, astfel ca nu vor sti ca au apararut ca urmare a unei proceduri medicale decat persoanele carora pacientul alege sa le dezvaluie acest lucru.

Si tu meriti sa ai parte de toate aceste beneficii, daca ai pierdut unul sau mai multi dinti. Asculta sfatul unanim al medicilor dentisti si urmeaza un tratament cu implanturi dentare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.