Împotriva comerţului ilicit: poliţiştii au confiscat alcool în valoare de 8 000 de lei şi au suspendat activitatea unei societăţi comerciale din Târgu Lăpuş

Împotriva comerţului ilicit: poliţiştii au confiscat alcool în valoare de 8 000 de lei şi au suspendat activitatea unei societăţi comerciale din Târgu Lăpuş

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au continuat controalele pentru protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite şi combaterea evaziunii fiscale. Acţiunea organizată ieri, 22 februarie, a avut ca scop prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul deținerii și comercializării băuturilor alcoolice.

Astfel, s-au efectuat controale pe raza judeţului, la 14 societăţi comerciale şi şapte persoane fizice.  În urma verificărilor efectuate a fost constatată o infracţiuni la Legea 227/2015 privind deținerea sau comercializarea în afara unui antrepozit fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. De asemenea s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a unei cantităţi de băuturi alcoolice, în valoare de aproximativ 8 000 de lei.

Totodată au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la prevederile O.U.G. 28/1999, în valoare totală de 13.000 lei, şi pentru neregulile constatate a fost suspendată activitatea unei societăți comerciale din zona Târgu Lăpuș.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.