Impozitul care te poate lăsa FĂRA CASĂ. Care sunt șansele să scapi de plata lui

Camera Deputaților a reintrodus miercuri în Codul Fiscal impozitul pe „clădiri și terenuri neîngrijite” aflate în intravilan.

Acest impozit va fi pana la de CINCI ori mai mare, fata de impozitul obisnuit.

Ce inseamna acest lucru?  – Consiliul local va decide criteriile potrivit carora vor fi desemnate cladirile si terenurile neingrijite, apoi va stabili impozitul marit pentru acestea, iar proprietarii vor fi obligati sa isi plateasca acest impozit sau sa isi renoveze locuintele daca vor sa scape de costurile suplimentare impuse de administratia locala.

Surse parlamentare sustin ca in cazul in care proprietarii nu isi pot plati impozitul marit pe cladirea, respectiv pe terenul neingrijit, pot ajunge sa fie executati silit, ba chiar sa isi li se puna sub sechestru proprietatea pentru a fi ulterior scoasa la vanzare in vederea recuperarii datoriilor la stat.

Sursele citate au si o veste buna pentru cei care se vor vedea nevoiti sa plateasca impozite marite cu 500%. Acestea ar putea fi eliminate de Curtea Constitutionala pentru ca impozitul prin definitie nu poate fi folosit ca sanctiune. Ori in acest caz, marirea impozitului este practic o “pedeapsa” pentru neingrijirea proprietatii.

Pana una alta, acest impozit va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2016, odata ce Codul Fiscal va fi adoptat joi de Camera Deputatilor.

Sursa: hunedoaralibera.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.