În 1 februarie se dă startul la distribuirea biletelor de transport interurban acordate persoanelor cu handicap. Vezi de câte bilete beneficiază și care este programul de lucru al DGASPC

about_us_hp1Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș va începe, din 1 februarie 2016, distribuirea biletelor de transport interurban acordate persoanelor cu handicap. Pentru a intra în posesia acestor bilete, persoanele cu handicap se vor prezenta la sediul DGASPC de pe strada Victor Babeș, Nr. 54, cu actul de identitate în original, copie după certificatul de încadrare în grad de handicap și legitimația de călătorie. Biletele se acordă pe perioada valabilității certificatului de încadrare în grad de handicap.

Potrivit prevederilor art. 22 alin. (1)-(5) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, următoarele categorii de persoane: persoanele cu handicap grav; persoanele cu handicap accentuat; însoţitorii persoanelor cu handicap grav, numai în prezenţa acestora; asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav; însoţitorii copiilor cu handicap accentuat, numai în prezenţa acestora; persoanele cu afecţiuni renale care necesită hemodializă în alte localităţi decât cele de domiciliu și asistenţii personali sau însoţitorii persoanelor cu handicap care au afecţiuni renale care necesită hemodializă în alte localităţi decât cele de domiciliu, informează directorul general al DGASPC Maramureș, Alina Coste Mădăras, prin purtătorul de cuvânt al instituției, Adrian Mândru.

Pentru evitarea aglomerației, conducerea DGASPC Maramureș a decis prelungirea programului Biroului Prestații Sociale, astfel: luni și joi între orele 9.00 – 14.00, marți între orele 10.00 – 14.00 și miercuri între orele 10.00 – 16.30. Precizăm că aceste bilete se pot ridica pe toată durata anului în curs. Persoana cu handicap grav beneficiază de 12 astfel de bilete gratuite dus-întors/an, iar persoana cu handicap accentuat beneficiază de 6 bilete gratuite dus-întors/an.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.