În cadrul proiectului ”Fantezii de toamnă”, 12 elevi ai Școlii ”AL.I. Cuza” au participat la o excursie educativă în mijlocul naturii

În cadrul proiectului ”Fantezii de toamnă”, 12 elevi ai Școlii ”AL.I. Cuza” au participat la o excursie educativă în mijlocul naturii

Pe parcursul a trei zile, 12 elevi din clasele primare, care studiază la Școala ”Al. Ion Cuza” din Baia Mare au participat, la finalul săptămânii trecute, la o excursie în mijlocul naturii. Coordonatori ai proiectului ”Fantezii de toamnă” au fost prof. învățător primar Simona Pop și prof. înv. primar Maricica Man, cadre didactice ale Școlii Generale ”Al. I. Cuza”.exc

Scopul excursiei a fost cunoașterea unor elemente ale mediului înconjurător, atât istorice cât și geografice, dar și dezvoltarea abilităților practice și a relațiilor interpersonale într-un mediu relaxant și prietenos. Itinerariul stabilit de cele două învățătoare a fost Baia Mare – Pensiunea Teodora, din cartierul Blidari, iar excursia s-a întins pe parcursul a trei zile, respectiv de vineri până duminică.

ex2Între activitățile desfășurate de elevi, sub atenta coordonare a cadrelor didactice a fost și realizarea unui dovleac de carton, precum și felicitări ș măști de Halloween, după care a urmat o expoziție cu lucrările realizate. Ulterior, s-a făcut turul galeriei pentru a fi vizionată expoziția de lucrări.

Alături de învățătoarele Simona Pop și Maricica Man, cei mici au făcut o plimbare în aer liber, până la Păstrăvăria ”Lostrița”, iar seara au încheiat-o cu foc de tabără și cântece în jurul focul. Nu a lipsit nici hora prieteniei, care i-a încântat în mod deosebit pe cei mici.

Participanții la excursie au avut parte și de jocuri de relaxare, atât în interiorul pensiunii, cât și în aer liber. Surpriza celei de-a doua seri a constat în sărbătorirea zilei de naștere a unuia dintre elevi, când organizatorii au adus un tort cu frișcă, deliciu dulce pentru cei mai mici și încântare deosebită pentru copilul care nu se aștepta ca toți colegii lui să îi cânte La Mulți Ani.

exc1Impresiile elevilor la finalul excursiei au fost pe măsura așteptărilor. Astfel, expresiile folosite de cei mici au fost: ”A fost cea mai frumoasă excursie”, ”Suntem triști pentru că s-a terminat excursia”, ”Ne-am distrat de minune”, ”Doresc să revin, dar să stăm cel puțin o săptămână”, ”Natura a fost alături de noi, soarele ne-a zâmbit și ne-a răsfățat”.

Cele două învățătoare care au organizat excursia în cele mai mici detalii, respectiv Simona Pop și Maricica Man s-au declarat satisfăcute de reușita acestei ieșiri extrașcolare cu copiii și au precizat că își doresc să aibă cât mai multe asemenea activități care aduc un plus de savoare pentru cei mici și unde elevii ”pot învăța, distrându-se”.

 

Amalia Babici Man

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.