În prag de vacanţă, elevii primesc recomandări preventive de la poliţişti

politieÎn săptămâna premergătoare vacanţei de vară,  poliţiştii de prevenire, cei de ordine publică şi cei rutieri, desfăşoară activităţi preventive în unităţile de învăţământ, pentru a oferi elevilor recomandări menite să reducă riscul de victimizare şi de implicare a acestora în activităţi infracţionale pe perioada vacanţei.

O astfel de acţiune a avut loc ieri la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” din comuna Fărcaşa. La întâlnirea cu poliţiştii, organizată la Căminul Cultural din localitate, au participat 175 de elevi din ciclul primar şi 150 din ciclul gimnazial.

Au fost abordate teme privind siguranţa rutieră, delincvenţa juvenilă, siguranţa pe internet, apelarea numărului de urgenţă 112,  modalităţi de autoprotecţie în diferite situaţii etc.

Au fost prezentate exemple din  cazuistica poliţiei în care au fost implicaţi minori atât în calitate de victime, cât şi în calitate de autori, au fost vizionate filme educative şi s-au purtat discuţii privind siguranţa elevilor. Totodată, cei mici au fost interesaţi de modalităţile de intervenţie a poliţiştilor la diverse evenimente.

Având în vedere că o mare parte a cazurilor de victimizare a minorilor o reprezintă accidentele rutiere, elevii au fost atenţionaţi cu privire la pericolele traversării neregulamentare a drumului, precum şi ale circulaţiei cu bicicleta şi mopedul.

Acţiunile vor continua până la sfârşitul săptămânii, astfel încât mesajele poliţiştilor să ajungă la cât mai mulţi elevi care să revină din vacanţă doar cu amintiri frumoase şi plăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.