La Colegiul de Arte Baia Mare, s-a desfășurat, miercuri, 20 noiembrie 2024, cercul pedagogic al managerilor unităților de învățământ din județul Maramureș.
Tema cercului pedagogic a vizat impactul pe care directorul și directorul adjunct îl au în creșterea calității actului educativ, prin intermediul asistențelor la oră, se arată în informarea făcută de conducerea ISJ Maramureș.
Invitatul special a fost Ciprian Ghișa, lector universitar UBB, director de școală, expert în management școlar, inspector pentru școlile britanice internaționale și profesor de istorie, căruia ISJ Maramureș i-a mulțumit pentru deschiderea și disponibilitatea pe care le manifestă de fiecare dată la inițiativele care vizează creșterea calității predării în școlile din județul nostru.
„Am discutat despre ce înseamnă o lecție excelentă și despre faptul că orice profesor, indiferent de experiență, poate deveni mai bun, dacă are susținerea necesară din partea managerului școlii. Am reluat elementele pe care fiecare oră, indiferent de disciplină, trebuie să le conțină pentru a crește motivația elevilor pentru învățare și, implicit, rezultatele școlare: enunțarea clară a ceea ce se urmărește prin lecția predată și ce trebuie să știe să facă elevii la finalul orei, introducerea unui moment de literație în cadrul fiecărei lecții, ritmul lecției adaptat la specificul clasei, oferirea unui feedback eficient și, nu în ultimul rând, etapa de consolidare a cunoștințelor. Directorii de școli sunt cei care influențează performanţele unităţilor pe care le conduc, întrucât, prin acţiunile lor individuale şi chiar prin personalitatea lor, sunt în măsură să aducă schimbarea în bine. Mi-am exprimat, încă o dată, încrederea în colegii mei directori, îndemnându-i în același timp la responsabilitate și decizii luate în interesul copiilor pe care-i educăm”, arată inspectorul general Mihai Pop, ISJ Maramureș.