Înalt Prea Sfinţiei Sale Justinian Chira i-a fost înmânat titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Maramureş

justinian-chira-400x250În cadrul unei festivităţi emoţionante, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a acordat azi titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Maramureş” Înalt Prea Sfinţiei Sale Justinian Chira – Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.

Hotărârea acordării acestei distincţii a fost aprobată de Consiliul Judeţean Maramureş, cu unanimitate de voturi, în şedinţa din 28 mai 2014. La festivitate au participat reprezentanţi ai administraţiei judeţene, ierarhi şi un număr important de invitaţi. „Mă întrebam cum aş putea defini copleşitoarea personalitate a Înalt Prea Sfinţiei Sale Justinian. Şi-aş spune doar aşa: Dacă privirea unui om ar fi în stare să mute munţii, atunci cu siguranţă privirea Înalt Prea Sfinţiei Sale – adâncă, aprigă, blândă şi hotărâtă deopotrivă – ar putea face asta. Ce poţi să-i oferi unui om care a făcut un scop în viaţă din a oferi şi a ierta? Pentru un asemenea om valorile nu ţin de material, nu ţin nici de onoruri, ci doar de suflet, de spirit, de iubire, de credinţă. De aceea, Înalt Prea Sfinţia Voastră, luaţi gestul nostru ca pe un semn de iubire! Consiliul Judeţean Maramureş vă oferă, acum la împlinirea vârstei de 93 de ani, titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Maramureş, pentru o viaţă pusă în slujba sporiri credinţei şi spiritualităţii maramureşene.”– a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş în laudatio rostit cu acest prilej.

Preşedintele Zamfir Ciceu a dat citire Hotărârii Consiliului Judeţean Maramureş nr. 24 din 28 mai 2014, prin care se acordă acest titlu, dar a punctat şi o serie de repere biografice ale Înalt Prea Sfinţiei Sale Justinian Chira. Alături de diploma, placheta şi legitimaţia de Cetăţean de Onoare, preşedintele i-a oferit drept cadou un steag al judeţului Maramureş şi câteva cărţi pentru biblioteca Episcopiei.

Vizibil emoţionat, Înalt Prea Sfinţia Sa Justinian Chira a declarat că această zi este una foarte importantă şi a mulţumit pentru onoarea acordată. „Nu m-am aşteptat, pentru că niciodată n-am meritat acest titlu. M-am considerat nevrednic. Mulţumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru ce mi-a rânduit. În aceste zile, recunoştinţa e o virtute foarte rară. Dacă fiecare om ar fi recunoscător faţă de Dumnezeu şi faţă de fraţii săi, viaţa noastră ar fi alta. Noi, cu toţii n-am fi realizat nimic dacă Dumnezeu nu ne-ar fi binecuvântat cu colaboratori. De aceea, îi mulţumesc Prea Sfinţiei Sale Iustin pentru toate cele ştiute şi neştiute, dar care nu vor rămâne nerăsplătite de Dumnezeu. În tot ce am făcut în viaţă, m-am întrebat mai înainte: ce-ar face Iisus dacă ar fi în locul meu? Să ne punem această întrebare de fiecare dată!” – a rostit Înalt Prea Sfinţia Sa Justinian Chira.

La finalul festivităţii artiştii Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania i-au cântat Înalt Prea Sfinţiei Sale „La mulţi ani”, dar şi un scurt concert de romanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.