Încă o zi cu șoferi sub influența alcoolului la volan. Unde s-au întâlnit cu polițiștii?

Săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier nu sunt omise din activitatea  polițiștilor maramureșeni. Aceștia, fie au identificat în trafic, fie au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că anumiți conducători auto circulă pe drumurile publice fără a deține permis de conducere sau, pur și simplu, au considerat că băuturile alcoolice nu afectează stăpânirea volanului în timp ce circulă pe drumul public.

Așa a fost cazul unui bărbat de 39 de ani din Baia Mare. La data de 30 ianuarie a.c., la ora 23.40, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că un bărbat ar fi condus un autoturism pe strada Universității aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

La fața locului, polițiștii au identificat persoana în cauză, care, circulând dinspre strada Luminișului înspre strada Mihai Emiescu, în dreptul unui imobil, ar fi pătruns pe contrasens și ar fi lovit o grămadă de zăpadă, unde a rămas suspendat cu autoturismul.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,84 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La fel a considerat și un bărbat de 64 de ani din Vișeu de Sus, dar polițiștii l-au oprit în trafic. Rezultatul? 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii au fost conduși la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări pe numele celor doi bărbați cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Dar..să vezi și să nu crezi. Postul de Poliție Comunai Moisei, ora 20.19. Apel 112. Sesizare: conducere sub infleunța băuturilor alcoolice.

Polițiștii s-au deplasat pe D.N. 17C, unde au indentificat autoturismul sesizat prin apel și la volanul acestuia un bărbat de 53 de ani. În urma solicitării de a fi testat cu aparatul etilotest, bărbatul a refuzat hotărât. Ulterior, acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge, unde, a refuzat din nou, în prezența personalului medical.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.    

Conform art. 20, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 ”pentru a conduce pe drumurile publice autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere, conducătorii acestora trebuie să posede permis de conducere corespunzător”.

În dimineața zilei de ieri, polițiștii din Șomcuta Mare, au oprit pentru control un autoturism în localitatea Mesteacăn, care se deplasa pe direcția Baia Mare înspre Dej.

La volanul autoturismului, polițiștii au identificat un bărbat de 29 de ani, iar în urma verificărilor efectuate, au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat.

Polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.