INCENDII DE VEGETAȚIE USCATĂ

vegetatie borsa În acest weekend, pompierii maramureșeni au lichidat mai multe incendii de vegetație uscată. În unele cazuri a fost nevoie ca echipajele de intervenție să parcurgă între 1 si 3 km pe jos până să ajungă la locul intervenției. În total, în județul Maramureș au ars aproximativ 43 de hectare de vegetație uscată. Pe această cale, personalul I.S.U. Maramureș reamintește cetățenilor regulile care trebuie respectate atunci când se lucrează cu focul deschis:

  • arderea miriştilor şi vegetaţiei uscate se face numai după ce au obţinut în prealabil acordul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi permisul de lucru cu foc, emis de către autoritatea publică locală, cf. M.A.I. nr. 163/2007 pentru aprobarea Normelor Generale de Apărare Împotriva Incendiilor;
  • zona de ardere trebuie să fie izolată faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier şi culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate;
  • executarea arderii trebuie să se facă numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt;
  • parcelarea miriştii în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate, este obligatorie;
  • arderea trebuie să fie supravegheată până la finalizarea ei;
  • persoanele fizice şi juridice care desfăşoară activităţi în limitele fondului forestier de stat sau privat au obligaţia dotării cu mijloace tehnice de prevenire şi stingere a incendiilor şi instruirii personalului.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional, în conformitate cu H.G.R. nr. 537 din 06.06.2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor cu amenzi cuprinse între 1.000 – 2.500 lei.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.