Incendiul de la Colectiv, ATAC TERORIST. Analiză ŞOC din zona militară:

colectivDupă ce în ultima perioadă mai multe persoane au declarat că la clubul Colectiv ar fi fost o mână criminală, vicepreședintele Academiei Naționale de Securitate și Organizarea Apărării (ANSOA) întărește această ipoteză.

 Ne putem pune întrebarea dacă nu cumva a fost un atentat terorist?  „Eu zic că da”, a declarat, pentru EVZ, vicepreședintele Academiei Naționale de Securitate și Organizarea Apărării, Sebastian Sârbu (37 de ani).

ANSOA este un centru de excelență privat, care promovează cultura de securitate.

Primul lucru pe care autorităţile trebuiau să-l facă era să activeze Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Cel puţin aşa spune analistul militar Sebastian Sârbu.

„După părerea mea, modul în care s-a acționat a fost primul factor al acestui dezastru. Autoritățile trebuiau să gestioneze situația mai bine. Dacă activau acest mecanism, altfel stăteau lucrurile. Vă dați seama dacă ar fi un cutremur major, ce s-ar putea întâmpla? Țin să menționez că în club, din cauza numărului extrem de mare de oameni, s-a produs o implozie, nu neapărat explozie. Colectiv era autorizat pentru 80 de persoane și numărul lor a ajuns la 500? Au existat şi minori. Unele lucruri miros a corupție. Vă spun ceva, dar cu siguranță se știe, numai că nimeni nu face nimic. Peste 80% din instituțiile din România nu îndeplinesc condițiile de siguranță”.

Tot potrivit acestuia, Parchetul ar trebui să reia ancheta de la zero și să-i audieze pe toți cei care au fost în club, pe cei care s-au aflat afară, pe cei care au dat o mână de ajutor, pe cei care locuiesc în zonă. Astfel se pot afla informații care au putut scăpa în toată agitația din primele zile.

„ În momentul acesta, autoritățile se spală pe mâini și transferă problema de la o instituție la alta. S-au transportat răniții în spitalele din țară și din străinătate. De aici rezultă lipsa de capacitate a sistemului medical. Sunt semne mari de întrebare. Un astfel de incident constituie deja un semnal de alarmă privind mediul de securitate. De ce? Suntem o țară NATO, supusă unor amenințări strategice din partea Rusiei și a noii grupări teroriste islamice, ISIS. Oare n-ar trebui să ne gândim mai bine în ce situație se află România în acest moment?”, a mai adăugat Sebastian Sârbu.

sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.