Încep concedierile la stat. Lista decisă în ședința de guvern. Vezi ce posturi se desfiinţează

Începând cu data de 3 iulie 2024, guvernul României a demarat procesul de reorganizare a ministerelor, rezultând în desființarea a 455 de posturi de execuție și 236 de posturi de conducere. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunțat că toate ministerele au trecut prin această reorganizare, cu excepția Ministerului Afacerilor Interne, care așteaptă avizul CSAT, și a Ministerului Apărării Naționale, care este exceptat din motive specifice activității sale.

În detaliu, 360 din cele 486 de instituții subordonate sau coordonate de ministere au finalizat deja procesul de reorganizare. Principalele criterii ale reformei includ limitarea posturilor de conducere la 8% din totalul angajaților, eliminarea automată a posturilor vacante și adaptarea organigramelor la necesitățile actuale, în special în contextul atragerii de fonduri europene.

Referitor la reducerea cheltuielilor statului, Mihai Constantin a precizat că impactul financiar pozitiv va fi evaluat și centralizat la finalul întregului proces de reorganizare, moment în care se vor putea oferi cifre concrete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.