Încep decapitările și schimbările în PSD: ordinul lui Liviu Dragnea

PSD a trecut prin două momente extrem de dificile pentru partid, cu pierderi politice importante. Moțiunea de cenzură împotriva propriului Guvern, dar și instalarea noului Guvern au fost două încercări grele pentru partid, iar după o scurtă vacanță acordată organizațiilor va începe nebunia în teritoriu.

Surse din PSD ne-au precizat că imediat după ce se va finaliza vacanța, va începe un tur de forță cu alegeri interne în PSD. Liviu Dragnea l-a mandatat pe omul său de bază, președintele executiv, Niculae Bădălău, să meargă din organizație în organizație pentru a asigura corectitudinea scrutinului.

Cel puțin șase organizații județene vor fi decapitate, ca urmare a rezultatelor slabe obținute la alegerile din 2016. De asemenea, există organizații în PSD unde avem conducere interimară și aici vom avea alegeri interne, ne-au mai precizat sursele noastre.

Totodată, va fi discutată situația filialelor Timiș și Caraș Severin, cele două organizații ai căror parlamentari au boicotat moțiunea de cenzură. Liviu Dragnea a precizat că sancțiunile vor fi lăsate la îndemâna fiecărei organizații, însă sursele noastre susțin că ”centrul” va avea grijă să se degajeze o soluție înainte de a începe dezbaterile.

Liviu Dragnea își dorește ca până în toamnă toate alegerile interne din partid să fie rezolvate pentru că intenția liderului PSD este de a prelua din nou cu mână forte partidul, asta după ce în perioada de criză politică a părut că a scăpat hățurile din mână.

La nivel de Parlament, Liviu Dragnea va forța câteva transferuri în această vară, pentru că PSD și ALDE au pierdut 19 parlamentari ”pe drum”,  în cele șase luni trecute de la alegerile parlamentare. În buza moțiunii de cenzură și votul de învestitură nu s-au făcut foarte multe transferuri pentru că orice parlamentar ridica miza la negociere, însă, acum, când apele s-au mai liniștit Dragnea și oamenii săi negociază de pe alte poziții eventuale transferuri, iar până în toamnă s-ar putea reface o majoritate parlamentară solidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.