Încep inspecțiile la școala online. La ce trebuie să se aștepte elevii și profesorii

Încep inspecțiile la școala online. La ce trebuie să se aștepte elevii și profesorii

În școala online vor fi și inspecții. Învățătorii și profesorii din școlile intrate în scenariul roșu vor fi verificați când predau la distanță.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Unitățile de învățământ au primit procedura după care se vor organiza inspecțiile, iar cu cel puțin 3 zile înainte trebuie să transmită datele de conectare. „Cu toate acestea, profesorii nu vor ști când va alege inspectorul să intre la oră”, spune ministrul educației.

Potrivit procedurii, inspectorul școlar primeşte accesul la platforma online cu cel puţin 3 zile înainte de inspecţie. Cu o zi înainte, are loc o probă de conectare. Cu toate acestea, profesorii vor şti ora la care se conectează inspectorul.

Reporter: Dacă se anunţă cu 3 zile, profesorul poate să se pregătească mai bine?
Monica Anisie, ministrul educaţiei: „Se anunţă cu 3 zile înainte orarul pe care îl are profesorul, ca inspectorul să intervină la un anumit moment.”

Director adjunct „Mihai Viteazu”„Interacţiunea online este în sine mai delicată, de aceea oricine vine la inspecţie va ţine cont şi de acest lucru. Nu-i poate tăia capul unui profesor dacă are o problemă de relaţionare, comunicare, la un moment dat.”

În cadrul emisiunii online de la PRO TV “Viitor cu clasa”, ministrul educaţiei a anunţat că vor fi norme pentru desfăşurarea cursurilor online: materia va fi redusă, iar orarul se va scurta. De asemenea, profesorii vor putea să predea împreună, cum ar fi romană şi engleză, de pildă, astfel încât elevii să petreacă mai puţin timp în fata tabletei.

O singură aplicație și un singur ID

De altfel, ca elevii să nu mai treacă de la o oră la alta pe altă platformă de învăţare, fiecare școală va avea o singură aplicaţie, iar profesorii şi elevii vor avea un singur ID de conectare pentru toate materiile. Astfel încât să se reducă şi riscul apariţiei unor necunoscuţi în lecţiile online.

În plus, Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti le-a cerut şcolilor ca elevii şi profesorii să îşi schimbe parolele de acces, după ce persoane necunoscute au intrat ilegal în sistem.

Roxana Cercel, ISMB: „Nu e vorba de intrarea unor hackeri, de atac informatic. Copiii între ei şi-au transmis datele de conectare şi au pătruns în timpul orei unii care nu erau elevi la clasa respectivă, cu intenția de a deranja”.

Biblioteca Virtuală şi platforma digitală e-learning, unde profesorii vor avea la dispoziţie materiale pentru orele online, vor fi gata în luna noiembrie, spune ministrul educaţiei.Autor: Stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.