INEDIT: Ziua în care pietonii au luat atitudine contra BIZONILOR din trafic!

Ziua în care pietonii au luat atitudine contra BIZONILOR din trafic. Ce au făcut părinţii după ce un şofer parca zilnic PE TRECEREA DE PIETONI de lângă şcoala copiilor.

Gândul.info a prezentat cazul unui şofer de SUV, care parchează zilnic pe o trecere de pietoni din apropierea unei şcoli din zona staţiei de metrou Muncii. De-a lungul timpului gândul, dar şi alte publicaţii, au prezentat situaţii similare, în care persoane au parcat în locuri în care încalcă regulile de circulaţie sau le creează disconfort celorlalţi cetăţeni.

Aproape 2 milioane de maşini circulă pe zi în Capitală, dar locuri de parcare disponibile sunt doar circa 200.000. În aceste condiţii, evitarea parcării într-un loc neregulamentar este foarte dificilă, însă situaţia nu justifică lăsarea maşinilor pe trotuare, unde blochează deseori complet circulaţia pietonilor, pe trecerile de pietoni sau pe locurile rezervate persoanelor cu handicap.

Parcările făcute în bătaie de joc sunt un fenomen în România, după cum puteţi vedea în imaginile de mai jos. Mai mulţi tineri au luat iniţiativa de a lansa proiectul „Ai parcat ca un bou”, care a început cu o pagină de Facebook. Apoi, ei au creat o aplicaţie în care cetăţenii care observă maşini parcate contrar regulilor pot face o poză, care va fi urcată pe pagina oficială de Facebook „Ai parcat ca un bou”, alături de numele străzii, coordonatele geografice şi un hashtag,

 „Suntem un grup de tineri, fiecare cu activităţi diferite, care au vrut să aducă un plus societăţii în care trăim. Avem nevoie de sprijinul autorităţilor şi al societăţii civile, dar nu ne dorim atât de tare constrângerea cetăţenilor, cât simplul fapt de a-şi da seama că nu trebuie să procedeze aşa”, spune unul dintre iniţiatorii demersului.

Există speranţă

Sunt şi persoane care au parcat într-un loc nepotrivit, dar au bunul simţ să lase un bileţel în care îşi cer scuze pentru neplăcerile create.

„Îmi cer scuze că am parcat aşa. E cam aproape de dumneavoastră. Dar na, nu sunt locuri de parcare. Revin într-o oră”, i-a scris posesoarea maşinii din imagine. Aceasta a lăsat şi un „sărut” cu ruj pe bileţel.

 

Imagini demne de „Ai parcat ca un bou”

Vă prezentăm mai multe cazuri din Bucureşti şi alte oraşe din România în care şoferii au sfidat cele mai elementare reguli de bun simţ atunci când şi-au parcat maşinile.

Acest proprietar de Duster a blocat mai multe zile la rând în vara anului trecut complet trotuarul de pe Strada Aurel Vlaicu din Capitală. Practic, era imposibil pentru o persoană mai corpolentă să treacă prin partea dreaptă pe lângă maşină. Singura soluţie pentru pietoni era mersul pe stradă.

Proprietarul acestui BMW din Sibiu a parcat pe trei locuri în parcarea unui supermarket.

Cei care încearcă să se asigure la dreapta înainte de a păşi pe această zebră din zona Piaţa Muncii din Bucureşti nu pot face acest lucru din cauza autoturismului de teren parcat greşit.

Un autoturism de lux blochează trotuarul de pe strada Mihai Eminescu din Bucureşti.

Respect pentru concetăţeni? Acest şofer nu ştie ce este acesta.

Unul dintre cei doi şoferi a parcat mult prea aproape de celălalt.

Sursa: Ai parcat ca un bou/Facebook

Iarna sunt mai puţine locuri de parcare decât în mod normal. Acest lucru nu pare să-l tulbure prea mult pe proprietarul acestui Mini.

La Botoşani cel mai „sigur” loc pentru maşina ta e pe trotuar.

Trecere de pietoni? „Las’ că e loc pe lângă maşină”.

Acest şofer care a blocat complet un trotuar s-a ales cu un mesaj pe maşină pe care şi-l va aduce multă vreme aminte, deoarece este scris cu marker permanent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.