Înființarea SMURD la Cavnic va reduce timpul de răspuns la intervențiile de Urgență din zonă!

12935365_1570580359923900_1048280004_nÎnființarea SMURD la Cavnic va reduce timpul de răspuns la intervențiile de Urgență din zonă!

Începând cu luna aprilie, în Cavnic a intrat în funcţiune un centru SMURD, care are menirea de a acoperi urgenţele medicale din zonă. Punctul de lucru Cavnic dotat cu o autospecială cu apă şi spumă și aflat în subordinea Detașamentului de Pompieri ”Căpitan Marchiș Adrian” din Baia Mare a fost inaugurat sâmbătă, 2 aprilie 2016, la ora 12.00.

În cadrul punctului de lucru vor funcţiona două echipaje, respectiv pe o maşină de lucru cu apă şi spumă va fi încadrat personal voluntar din cadrul Primăriei Cavnic, iar pe echipajul de prim ajutor vor fi doi paramedici din cadrul ISU şi un voluntar din cadrul Primăriei Cavnic, care a absolvit cursurile de prim ajutor din cadrul centrului de pregătire de la Sibiu.

12935192_866391130150441_188650454_nÎnființarea punctului de lucru va reduce timpul de răspuns la intervențiile de tip medical de la 40 de minute la 20. Noul punct de lucru va deservi orașul Cavnic, comuna Șișești cu satele aparținătoare Plopiș, Șurdești, Cetățele, respectiv satul Făurești aparținând de comuna Copalnic Mănăștur.

Alături de căvnicari și de edilul orașului, Vladimir Petruț s-au aflat și oficialitățile județene, dar și reprezentanții ISU Maramureș. Vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, prezent la acest eveniment important pentru orașul Cavnic, alături de vicepreședintele CJ, Emil Marinescu, dar și de consilierii locali Emil Ambruș și Marius Mărginean, a arătat că inaugurarea acestui punct de lucru SMURD reprezintă un triumf al administrației locale maramureșene în raport cu birocrația românească.

”Chiar dacă ideea înființării unui punct SMURD în Cavnic nu aparține de la început autorităților locale – deoarece aceasta s-a născut în urma unei tragedii, ca o inițiativă cetățenească – autoritatea locală a preluat această idee și, într-un timp record, a reușit să finalizeze procedurile legale și să aloce fondurile necesare pentru ca acest proiect să devină viabil. De acum, timpul de răspuns la intervențiile de tip medical se va reduce simțitor. O autoritate locală așa cum este cea din Cavnic, care manifestă un interes deosebit pentru domeniile sensibile ale populației, respectiv sănătatea, siguranța cetățeanului, educația, trebuie sprijinită și ajutată, iar în ultimii ani, Consiliul Județean Maramureș a făcut acest lucru implicându-se activ, inclusiv financiar.

Am văzut eforturile actualei administrații de a îmbunătăți condițiile din grădinițe, școli și din liceul Cavnic, atât pentru elevi cât și pentru corpul profesoral și am văzut, de asemenea, o preocupare deosebită pentru modernizarea spitalului, atât la nivelul managementului, dar mai ales în a oferi standarde ridicate de calitate pacienților. Toate acestea au culminat cu înființarea punctului de lucru SMURD, pentru care primarul Vladimir Petruț și aparatul său de specialitate din Primăria Cavnic, dar și Consiliul Local și instituțiile din domeniul situațiilor de urgență din Maramureș, merită felicitări”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.