Informatie importanta pentru romani. Cine va iesi cu 10 ani mai devreme la pensie

Se anunță schimbări majore în sistemul de pensii. Pe lângă mamele cu mulți copii, va ieși mai devreme la pensie și o altă categorie de români.

Este vorba despre persoanele care au realizat un stagiu de cotizare în condiţii de handicap. Potrivit legii, acestea beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare, în funcţie de gradul de handicap.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Gradul de handicap trebuie dovedit prin certificat de încadrare în grad şi tip de handicap cu valabilitate permanentă.

Oferta de nerefuzat:Mara International Tour-Antalya 2019, AVION din Baia Mare

Vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare indiferent de vârstă, dacă au realizat, în condiţii de handicap grav, cel puţin o treime din stagiul complet de cotizare.

Vârsta de pensioanre se reduce:

-cu 10 ani, în situaţia asiguraţilor cu handicap accentuat, dacă au realizat, în condiţii de handicap accentuat, un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani;

–cu 10 ani, în situaţia asiguraţilor cu handicap mediu, dacă au realizat, în condiţii de handicap mediu, stagiul complet de cotizare.

De asemenea, persoanele cu deficienţă vizuală gravă beneficiază de pensie pentru limită de vârstă, indiferent de vârstă, dacă au realizat în aceste condiţii cel puţin 1/3 din stagiul complet de cotizare.

Sursa: kanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.