„INFRACTORII TE POT CUNOAŞTE MAI BINE DECÂT CREZI”.

 infractoriitepotcunoastemaibined-1397581716  Nerespectarea unor minime măsuri de autoprotecţie vă pot aduce în situaţia de a fi victima unei infracţiuni.

    Este şi cazul unei femei în vârstă de 35 de ani din Baia Mare care a sesizat poliţia după ce persoane necunoscute i-au sustras un laptop din maşină. Autoturismul se afla parcat pe strada Turbinei din municipiu iar infractorii au spart geamul unei portiere pentru a sustrage obiectul lăsat la vedere.

Tot pe fondul neasigurării corespunzătoare a autovehiculului, un alt băimărean a rămas fără borsetă, după ce aceasta i-a fost sustrasă de persoane necunoscute din maşina parcată pe strada Vasile Alecsandri din municipiu. Hoţii au profitat de faptul că portierele maşinii nu erau asigurate iar proprietarul reclamă acum un prejudiciu de 2600 de lei.

În ambele cazuri poliţiştii băimăreni efectuează cercetări pentru identificarea autorilor şi pentru recuperarea prejudiciului.

Reamintim cetăţenilor câteva recomandări preventive pentru siguranţa autovehiculului:

   Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, bunuri de valoare (dispozitive antiradar, genţi, borsete, aparatură electronică etc.) chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp.

De fiecare dată când coborâţi din maşină scoateţi cheia din contact, oricât de puţin aţi fi plecat.

Asiguraţi portierele în timp ce conduceţi. Astfel evitaţi să vi se fure geanta sau alte obiecte când opriţi la semafor.

Încuiaţi maşina când intraţi într-o benzinărie şi aveţi maşina oprită la pompă.

În caz de urgenţă sunaţi la 112!

Mai multe recomandări utile găsiţi şi pe site-ul prevenire.groupama.ro, site creat special pentru susţinerea Campaniei de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.